Rahvusraamatukogus on reedel noortelavastuse “Sinu elu käsiraamat” esimene ja viimane ettekanne

28.10.2010
Rahvusraamatukogus jõuab 29. oktoobril kl 21 esimest ja viimast korda publiku ette noortelavastus „Sinu elu käsiraamat“, milles teevad kaasa Euroopa teatrivõrgustiku Platform 11+ noortekogunemisel osalevad noortegrupid Tšehhist, Slovakkiast, Inglismaalt ja Eestist. Samal ajal on RR fuajees avatud kohtumisel osalevate noorte koomiksinäitus “Mulle meeldib…”.

Publik liigub etenduse käigus läbi Rahvusraamatukogu erinevate ruumide ja saab osa lugudest, mida räägitakse tšehhi, slovaki, inglise, eesti, liikumis- ja muusikakeeles.
“Lugude muinasjutulised aspektid on inspireeritud erinevatest kultuuridest, realistlikud stseenid lähtuvad aga noorte endi mõtetest ja elukogemustest. Lavastus näitab ühte versiooni sellest, milline on noori ümbritsev elu nende endi silme läbi, mida nad väärtustavad täna ja mille poole pürgivad tulevikus,” sõnas Siret Paju, kes on koos Londonist pärit muusiku ja näitekirjaniku Arjunan Manuelpillaiga selle ainukordse etenduse ka lavale seadnud.
Etendus on tasuta, vajalik eelregistreerimine e-maili aadressil inga@vatteater.ee või telefonil 6450959.

Koomiksinäituse “Mulle meeldib…” autorid on pannud koomiksikeelde selle, mis tundub neile praegusel eluetapil olevat kõige tähtsam. Korraldajate lootuste kohaselt ärgitavad nii näitus kui lavastus ka iga vaatajat mõtlema selle üle, mida tema täna väärtustab. Kas kahekümne aasta eest olid väärtushinnangud sarnased tänastele? Kas, kuidas ja miks need muutunud on? Ja kas elu läheb samamoodi edasi või on tulevik helgem?
Koomiksinäitus “Mulle meeldib…” on Rahvusraamatukogu fuajees avatud kuni 1. novembrini.

Platform 11+ noortekogunemisel Tallinnas 23.-30. oktoobrini osaleb ligi 40 noort Eestist, Inglismaalt, Slovakkiast ja Tšehhist. Koosoldud päevade jooksul osalevad noored mitmekesistes õpitubades, kus lihvitakse oma ala tõeliste asjatundjate käe all oma mõtete ja tunnete väljendamise oskust ning näitlejameisterlikkust.
Töötube juhendavad Anne Türnpu, Anne-Liis Poll, Siret Paju, Inga Vares ja Kaja Kann Eestist ning muusik ja näitekirjanik Arjunan Manuelpillai Londonist. Töötubades omandatud oskusi kasutatakse ka kohtumise lõpuetenduses.

Projektis Platform11+ osaleb koos VAT Teatriga 13 teatrit 12st Euroopa riigist. Kõiki osalejaid ühendab professionaalsus ja huvi pakkuda 11-15-aastaste noorte sihtrühmale uusi võimalusi kultuurielus osalemiseks.
Üks olulisemaid Platform 11+ eesmärke on luua ja lavastada noortele uusi näitemänge, kaasates tööprotsessi nii professionaale kui noori endid.
Lisaks näiteloomingule valmib projekti kaasatud kunstnike käe all ka hulk teisi kunstiliike esindavaid teoseid – skulptuure, videoinstallatsioone, maale jpm.

Platform 11+ Tallinna noortekogunemist toetavad Euroopa Noored ja Eesti Rahvusraamatukogu.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv