I trummifestival eestis "MAAILMATRUMM"

08.11.2010
11. novembril kell 20 ROCK CAFÉ-s (uksed avatakse kl. 19)

MAAILMAPÄEV


Kunstiline nõustaja Brian Melvin

Maailma erinäoliste löökpillikultuuride esindused, kontserdi lõpus ühine improviseerimine

Slide-show etnilistest löökpillidest (kunstnik Hille Karm)

1. India (Villa Thai) ja Aafrika (Uue Maailma Selts) toidud

India muusika on tuntud oma tervendava mõju poolest. Ragasid valitakse vastavalt kellaajale, esitajate meeleolule ja publiku vajadustele. Aastal 2007 Eesti ja Skandinaavia publikule esinenud samad muusikud ütlesid, et nad vaatavad publiku pealt, mida mängida - mitte seda, mis publikule meeldiks, vaid seda, mida publikul vaja on. India tantsule on iseloomulik kehakeele märkidega informatsiooni edasiandmine. Need kaks aspekti koos teevad artistide kahekõne huviga jälgitavaks ning väga emotsionaalseks.

2. Senegal:
ISMAILA SANE, PAPE SARR, YAMAR THIAM tants, löökpillid

3. Eesti:
BRIAN MELVINI EAST-WEST RHYTHM BAND

Videokujundus etnilistest löökpillidest HILLE KARM

4. JAM-SESSION: Senegal-Eesti-India
India (Villa Thai) ja Aafrika (Uue Maailma Selts) toidud

Maailmapäevale järgneb vahetult 12. NOVEMBRIL kell 00.10 ROCK CAFÉ-s

TRUMMITULEÖÖ


Peeter Jõgioja show

show lõpus jagatakse publikule trummipulki, nii et saab ka ise raamtrummidel kaasa elada (trummikaraoke).

13. novembril kell 19 KUMU-s

KLASSIKAPÄEV


Kunstiline nõustaja Madis Metsamart

Üleskirjutatud muusika põnevamad teosed löökpillidele.

Toru Takemitsu “Rain Tree” löökpillitriole, Gavin Bryars “One Last Bar Then Joe Can Sing” löökpillikvintetile, Gavyn Bryars “New York” löökpillikvintetile ja kammerorkestrile

Ansambel PaukenfEst (Madis Metsamart, Anto Õnnis, Aleksandra Anstal, Vambola Krigul, Lauri Ahone), Tallinna Kammerorkeser
Dirigent Risto Joost

Toru Takemitsu (1930-1996) oli esimene Jaapani helilooja, kes sai tuntuks ka väljaspool oma kodumaad. Tema õrna ja värviküllase helikeele mõjutajateks peetakse lisaks jaapani traditsioonilisele muusikale ka jazzi, popmuusikat ja avangard-muusikat. Tema teoste harmoonias on tunda sidemeid Claude Debussy’ga ja Olivier Messiaen’iga.
Gavin Bryars (s. 1943) on tuntud inglise helilooja, kontrabassist ja ansamblijuht. Džässmuusikuna oma teed alustanuna jõudis ta kiiresti tuntuseni nii interpreedi kui ka heliloojana. Bryars’i tundlik helikeel ja eksperimenteerimisjulgus on vaid mõned tahud, mis teevad tema muusika täiesti omanäoliseks. Lisaks kontrabassile on Bryars’i teostes eriline tähelepanu alati ka löökpillidel.
Eesti publikul on meeles Bryars’i vahest ehk kõige tuntuma teose „Jesus’ Blood Never Failed Me Yet“ (1971) ülimenukad kontsert-etendused NYYD Ensemble’i esituses 1998.a Niguliste kirikus ja Von Krahli teatri etendus „Õnne valem“ G.Bryarsi muusikale (2007).
Tänane kontsert on kantud romantismi hõngust – esitamisele tulevad teosed on tuntud oma õrna ja meloodilise atmosfääri poolest ja sobivad hästi hingedeaja ja jõulude vahele. PaukenfEst’ile on tänane kontsert esmakordseks esinemiseks orkestri saatel.


Indialased on Eestis alates teisipäevast. Senegallased saabuvad kas kolmpäeval või neljapäeval. Kui on vaja pressiga kohtumiseks, tulevad kolmapäeval. Olete oodatud tegema huvitavaid intervjuusid, pildistama, filmima. .

Festivali idee autor ja maailmapäeva kunstiline nõustaja Brian Melvin: Minu eesmärk on trummifestivaliga rajada vaimset ruumi ja luua tervendavat vibratsiooni rütmide universaalses keeles. Samuti tuua kokku erinevaid meistertrummareid, tantsijaid ja muusikuid Aafrikast, Indiast, Eestist ja USA-st ning saata positiivset sõnumit maailma – see on hinge toit.
Brian Melvin ootab küsimusi festivali kohta tel. 51916586

Tallinna Filharmoonia – elamus väärt kontserdist!


skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv