Kardad kõrgust? Mine seiklusparki turnima öösel!

10.11.2010
Seikluspargid pakuvad kõrgust kartvatele, kuid seiklushimulistele ronijatele võimalust minna puude vahele turnima pimedal ajal pealambiga.

Roosta puhkeküla seikluspargis on pimedal ajal ronimine instruktorite kinnitusel väga populaarne.

Rajale minejad saavad tavapärased õpetused ning nendest arusaamist kontrollitakse selleks ettenähtud rajajupil. Et pimedas vajalikud köied üles leida, saavad ronijad pealambid.

Roosta puhkeküla müügijuht Ingrid Sieberk ütles, et teenus on populaarne, sest sobib hästi neile, kes muidu kõrgust kardavad, kuid on samas täiesti turvaline.

“Inimene saab rajal ronida ja seigelda, kuid pimedas ei saa aimu sellest, kui kõrgel ta on ning rajale saavad ka need, kes seda valgel ajal kunagi ei julgeks ette võtta,” rääkis Sieberk.

Seiklusraja instruktor Sergo Viil lisas, et vajadusel saab alati julgestuseks instruktori kaasa tellida, kuid inimesed saavad väga hästi ka nendeta pimedal rajal hakkama.

“Muidugi oleme läheduses ja kõrv on kikkis — kas käib nüüd selles punktis vajalik arv klõpse,” tunnistas ta.

Kuna instruktorid tunnevad rada nagu oma taskut, siis ei kao pimedaski kunagi ülevaade sellest, kes kus toimetab ja kaugel omadega on.

Ingrid Sieberk lisas, et tema teada on öiseid retki võimalik ette võtta ka teistes seiklusparkides.

Lisaks lampidega puude otsas liuglemisele saab Roostas pimedal ajal minna ka metsa orienteerumisrajale.

Siiani pole keegi veel metsa kaduma läinud ega pimedas ära eksinud, elamusi on aga saadud kuhjaga.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Pealt näha kerged rajad, osutusid tõsisteks jõukatsumusteks. Juhendaja oli piisavalt sõbralik, et oleks endal julgust ja jõudu edasi... (5.0)" Anna hinnang

Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Ronijatele tasuta majutus18.08.2010

Sel nädalavahetusel, 21.-22. augustil 2010.a., on ronimine neljale Roosta Seikluspargis 1600 krooni. Kõik, kes ronima tulevad, saavad boonuseks TASUTA majutuse loe edasi

Uudiste arhiiv