Lodi Tartu raekoja platsil

29.11.2010
Kuusevanikute ja tulukestega rüütatud Jõululodi ootab külastajaid oma sooja trümmi filme vaatama, meisterdama ja kultuuriprogrammist osa saama pühapäevast, esimesest advendist tõnisepäevani jaanuari alguses.

Lodjalaelt avaneb avar vaade jõulumeeleolus Tartu Raekoja platsile. Soojas, suurt rehetuba meenutavas trümmis saab vaadata filmi-ja fotokroonikat lotjade ajaloost, "Jõmmu" ehitamisest ja tegemistest ning kaugematest rännakutest.

Jõululodja töötubades õpitakse tundma Eesti puiduliike ja nende kasutusvõimalusi ning peamisi puutööriistu. Meisterdatakse jõulukingitusi ja laupäeviti saab proovida ka sepatööd. Koolivaheajal toimub laste meisterdamislaager.

Trümmikontsertidel loovad erilisi elamusi rahvamuusikutest, luuletajatest ja näitlejatest sõbrad, keda kohtab harva koos esinemas. Nii suurtele kui väikestele pakub põnevust trümmi varjuteater.

18. detsembril toimuvad Jõululodja juures II Eesti Meistrivõistlused puuteotriatlonis – saagimises, lõhkumises, ladumises. Lodja juures saab harjutada iga päev, lõhutud puud kingitakse Tartu eakamatele elanikele.

Jõululodja üritused saavad teoks tänu Tartu Linnavalitsuse, Keskkonnainvesteeringute Keskuse, Riigimetsa Majandamise Keskuse ja AS ALeCoq-i toetusele.

Täiendav teave: Liisa-Lota Kaivo 55599100

K 8.12 17.00 Trümmimuinasjutud - laevalugusid vestab Piret Päär, musitseerib Annka Mändmaa (alates 5.eluaastast) (pilet 30.eek),

K 8.12 19.00 Trümmimuinasjutud täiskasvanutele - Piret Päär, Annka Mändmaa ( pilet 75.-eek.),

N 9.12 19.00 Trümmikontsert - Mari Kalkun ja Lauri Sommer,

K 15.12 19.00 Trümmikontsert - Ruslan Trochynskyi ja Kulno Malva,

N 16.12 19.00 Trümmikontsert - Juhan Suits, Tarmo Noormaa ja Jaak Tuksam,

T 28.12 19.00 Trümmikontsert - Meelika Hainsoo ja Lauri Õunapuu,

N 30.12 19.00 Trümmikontsert - Sandra Sillamaa ja Jalmar Vabarna,

N 06.01 19.00 Trümmikontsert - Kristiina Ehin ja Silver Sepp,

P 19.12, 26.12, 2.01, 9.01 - 12.00 Kogupere trümmiteater

Jõululodi maabub ka sel aastal Tartu raekoja platsil ja ootab külla jaanuari keskpaigani.

Tartu Linnavalitsus ja Emajõe Lodjaselts otsustasid ka sel aastal tuua linnaelanike ja külaliste rõõmuks Raekoja platsile lodi "Jõmmu", mille tulepurje all, avaras, rehetuba meenutavas trümmis saab soojalt praksuva puupliidi veeres novembri lõpust jaanuari keskpaigani kingitusi meisterdada, mitmekesist kultuuriprogrammi nautida ja niisama uudistada. Uksed avatakse I advendil, 28. novembril.

Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel viiakse Jõululodjal läbi meisterdamise töötubasid, mille kestel tutvustatakse huvilistele Eestimaa erinevaid puuliike, nende kasutamise võimalusi ja ajaloolisi puutööriistu. Jätkatakse ka eelmisel aastal alustatud puuteotraitloni traditsiooni - detsembri keskpaigas toimuvad 2. Eesti meistrivõistlused vanaaegsel moel halupuude tegemises: saagimises, lõhkumises, ladumises.

Ajaloolise purjelaeva paigutamine jõuludeks linna keskväljakule on maailmas ainulaadne ettevõtmine, mis möödunud aastal osutus väga menukaks - Jõululotja külastas 15 000 inimest kokku 41 eri riigist.

Jõululodi sümboliseerib Tartut kui iidset sadamalinna, kus peetakse lugu nii põlistest traditsioonidest kui nooruslikest mõtetest.

Täiendav teave Liisa-Lota Kaivo, tel 5559 9100

Jõululodja õpitoad

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Super laevasõit! (5.0)" Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv