Saabuva nädala lodjaüritused

13.12.2010
Käesoleval nädalal toimusid Jõululodja kultuurikava avataktid, ent saabuval nädalalal tuleb lumehangest lagedale veel rohkem vahvaid üritusi: kaks kontserti, varjuteatri esietendus, puuteotraitlon ja pühapäevane pannkoogihommik varjuteatriga ja selle õpitoaga!

Ehk siis:

Kolmapäeval 15.12 kell 19 annavad lodja trümmis kontserdi Ruslan ja Kulno: Ukraina mees, kel Eesti südames, Ruslan Troschynskyi (tromboon, vikat, dudentsivka, laul) ja eesti lõõtsamees Kulno Malva (torupill, akordion, karmoška, laul) sulatavad kahe maa kultuure kokku! Võetakse ette eesti ja ukraina pärimusmuusika erinevused ja sarnasused. Kuidas pillid kõlavad? Kuidas kõlab temperament? Mida vikatiga lisaks niitmisele veel teha saab? Kuidas kõlab dudentsivka? Regilaulu räpitakse, hobustel kappavatest kasakatest lauldakse lüürilisi lookesi ja pühadest räägitakse ka.

Neljapäeval 16.12 kell 19 saab trümmis kuulda, mida on Lõuna-Eesti lumistest metsadest kaasa toonud Jaaks Tuksam, Tarmo Noormaa ja Juhan Suits ehk nagu viimane kirjutas: ega ei oskagi ausalt öeldes midagi jõle tarka tutvustuseks välja mõelda. Kontsert sünnib ju kohapeal, mida sa siin siis tutvustadki muud, kui et sellised kollid tulevad ja omi mõtteid nemad mängivad ;)

Reedel 17.12 kell 18.30 toimub Trümmivarjuteatri esietendus! Ja pühapäeval 19.12 kell 12 sama etendus koos varjuteatri õpitoa ja pannkookidega. Vaatajate ees hargneb lahti lugu väikesele tüdrukust, kes ootab koju laeval madrusena leiba teenivat venda. Kuidas hoida sidet armsa inimesega, kelle olemasolu tõenduseks on vaid harvad kirjad kauge vee tagant? Kui mõõtmatult suur igatsus enam asu ei anna, tuleb ka endal teele minna, unes või ilmsi.Varjuteatri, meremehelugude toredad maailmad ning muusika põimuvad üheks loos, mis kestab umbkaudu kolmveerand tundi ja sobib vaatamiseks nii suurtele kui väikestele. Lavastavad ja näitlevad Mairi Jõgi, Kati Ong, Helen Rekkor ja Liisa Taul.

Laupäeval 18.12 kell 12 Eesti II MV Puuteotriatlonis – halupuude saagimises, lõhkumises, ladumises. Võistkonnas 4 liiget s h vähemalt 1 naine. Ootame rohket osavõttu, registreerimine info@lodi.ee või kohapeal hiljemalt 11.45.

Vaata ka www.lodi.ee

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Super laevasõit! (5.0)" Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv