Euroopa turist avastab Eestit

31.08.2004
Hoolimata jahedast ilmast rändas välisturiste sel suvel mööda Eestimaad rohkem kui kunagi varem, suureneva kliendihulga vastuvõtmiseks on turismiärimehed asunud investeerima, kirjutab Äripäev.

Külaliste ootuses on turismitalud asunud rajama uusi ööbimiskohti, laiendavad toitlustamisvõimalusi, samuti rajatakse karavaniplatse.

Arvestades ühe ööpäeva maksumuseks statistikaameti antud 450 krooni ja keskmiseks ööbimise arvuks 1,8 ühe turisti kohta, maksid ainuüksi juunis välisturistid Eestis vaid majutuse eest üle 125 miljoni krooni.

Turistidevoolu peamiseks põhjuseks peetakse Eesti liitumist Euroopa Liiduga - eriti just omal käel ringi sõitvad Euroopa turistid ei pea Eestit enam kriminogeenseks ja tundmatuks kohaks ning ka piiriületus on hõlpsam.

“Euroopa turistid peavad Eestit ELi liikmelisuse pärast nüüd “oma maaks”,” ütles maaturismiettevõtjaid ühendava MTÜ Eesti Maaturism juhatuse esimees Varri Väli. “Huvitavalt palju on käinud hollandlasi, eriti just Lõuna-Eestis. Samuti on avastatud Lahemaa turismitalud.”

Soomaal rabamatku ja majutust pakkuva OÜ Karuskose juht Aivar Ruukel ütles, et välismaalasi oli tänavu rohkem liikvel kui muidu. “Eriti palju on Kesk-Euroopast pärit iseseisvaid reisijaid,” rääkis Ruukel.

Tallinna külje all asuva Peoleo hotelli juhataja Kairi Vahtra ütles, et karavanautosid on sel suvel hotelli karavaniplatsil peatunud rohkem kui ühelgi eelneval aastal. “Me just laiendasime oma karavaniplatsi, nüüd on ruumi 50 autole,” sõnas Vahtra. Kuna nõudlus on suur, plaanib Peoleo ka karavanikoha hinda 190 kroonilt 300 kroonile tõsta.

Välismaalased on tühjaks laenanud ka Eesti autorendifirmad.

EPL


Uudiste arhiiv