Tulekul Eesti kultuurimaastikul ainulaadne festival „TÄIUSLIK VAIKUS“

31.01.2011
Omanäolise kammerliku atmosfääriga festivalil esitletakse Eestis harva kuuldavat loomingut, mis suuresti seotud maailma ühe hinnatuima plaadifirma ECM produktsioonidega.

Seekordsel festivalil kuuleb Kreeka filosoofi Gurdijeffi rännakutest sündinud muusikat, Peter Guyeri ja Norbert Wiedmeri filmi „Sounds and Silence“ vaatamise järel on kohtumine ECMi looja ja vedaja Manfred Eicheriga, kavas ECM ja Eesti esinevad Tallinna Kammerorkestri ja NYYD Ensemble´i solistid, Norma Winstone´i trioga saabub festivalile Euroopa jazzi-eliit.

Seekordne festival põhineb Vahemeremaade muusikal ja filosoofial – märksõnadeks vabadus, loomingulisus, rännakud, päikeselisus.

Festivali kunstiline nõustaja on helilooja Erkki-Sven Tüür.

Võimalus on teha intervjuud heliplaaditööstuse suurkuju, tänapäeva muusikamaailma hinnatuima produtsendi Manfred Eicheriga, kes kohtub Eesti publikuga 12. veebruaril KUMUs pärast temast loodud filmi linastumist.

Festivali kava:

11. veebr. kl 19 KUMUs
CHANTS, HYMNS AND DANCES

(LAULUD, HÜMNID JA TANTSUD)

ANJA LECHNER (tšello, Saksamaa)
VASSILIS TSABROPOULOS (klaver,Kreeka)
heliloojad:
filosoof GURDJIEFF (1877-1948) ja pianist-improvisaator Tsabropoulos
Kaukaasia, Tiibeti ja muu Kesk-Aasia rituaalsel muusikal põhinevad Kreeka filosoofi kompositsioonid. Esitatav muusika mõjub oma siiruse ja häbenematu iluga. Väga omapärane, hell, habras ja tugevalt idamaine kuulamiselamus.

12. veebr. kl 19 KUMUs
SOUNDS AND SILENCE


Film ECM-i loojast, muusikamaailma tuntuimast produtsendist Manfred Eicherist. Loomingulised hetked praeguse muusika suurkujude Arvo Pärdi, Dino Saluzzi, Jan Garbareki, Kim Kashkashiani, Nik Bärtschi, Marilyn Mazuri ja paljude teistega. “Sound and silence” on muusikaline roadmovie ühe muusikaprodutsendi kirglikust teekonnast.

Järgneb vestlus filmi peategelase MANFRED EICHERIGA
Vestlust juhib Immo Mihkelson

13. veebr. kl 16 Mustpeade majas
ECM JA EESTI - kammermuusika


TALLINNA KAMMERORKESTRI ja NYYD ENSEMBLE’I solistid esitamas Eesti ja välismaa autorite teoseid. Kavas ECM-is plaadistanud artistid ja heliloojad. Kõlavad Erkki-Sven Tüüri, Helena Tulve, Alfred Schnittke, Frank Martini ja John Cage´i teosed.

13. veebr. kl 19 KUMUs
STORIES YET TO TELL Jazz ballaadid

(LOOD, MIDA JUTUSTADA)

NORMA WINSTONE (vokaal, Inglismaa)
KLAUS GESING (bassklarnet, tenor-saksofon, Saksamaa)
GLAUCO VENIER (klaver, Itaalia)

Grammy-nominentide ja Academie Du Jazz preemia võitnute värvid ja rütmid on “maha joonistatud” üllatavatest allikatest – kord hüpnootiliselt hällitavast Armeenia unelaulust, kord kammermuusikast.

Festival „Täiuslik vaikus“ kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi. Tallinna Filharmoonia: „Antud programmi kuulumine aitab tuua Eestisse niivõrd kõrgetasemelist ja erilist festivali, mis eri kunstivaldkondi puudutava kavaga peaks kõnetama erinevaid publikuringkondi ja väljuma seeläbi tavalise muusikafestivali raamidest.“

Tallinna Filharmoonia - elamus väärt kontserdist!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv