Algab kultuurimaastikul ainulaadne festival TÄIUSLIK VAIKUS

07.02.2011
Esimesed esinejad saabuvad kolmapäeva, 9. jaanuari õhtul. Võimalus intervjuudeks ja filmimiseks.

11. veebr. esinev duo lubab fotografeerida sound-checki ajal ja esinemise esimese 5 minuti jooksul.

13. veebr. jazzitrio lubab pildistada terve esinemise ajal.

Manfred Eicheriga intervjuule on veel kaks kohta.


Festivali kunstiline nõustaja, helilooja Erkki-Sven Tüür:

Mis eristab plaadifirmat ECM oluliselt teistest? See on tema asutaja, kunstilise juhi ja peaprodutsendi Manfred Eicheri suhe muusikasse, mida ta oma kataloogi valib. See ei ole pelgalt läbimüügile orienteeritud äriprojekt, aga kestev ja aasta-aastalt täienev kunstiteos - mis muuhulgas ka edukalt müüb. Vägagi erinevaid muusikuid, kes ECM'i nimistus esindatud, seob pühendumus oma valitud eesmärkidele. Ühendab süvenemine kõla kordumatusse eripärasse. Laskem neil helidel veebruarikuu veel ikkagi suhteliselt karmi pimedusse tuua valgust ja värvi, "Täiusliku vaikuse" kontserdid ootavad teid!

Omanäolise kammerliku atmosfääriga festivalil esitletakse Eestis harva kuuldavat loomingut, mis suuresti seotud ühe hinnatuima plaadifirma ECM produktsioonidega. Seekordsel festivalil kuuleb Kreeka filosoofi Gurdijeffi rännakutest sündinud muusikat, Peter Guyeri ja Norbert Wiedmeri filmi „Sounds and Silence“ vaatamise järel on kohtumine ECMi looja ja vedaja Manfred Eicheriga, kavas ECM ja Eesti esinevad Tallinna Kammerorkestri ja NYYD Ensemble´i solistid, Norma Wintone´i trioga saabub festivalile Euroopa jazzi-eliit.

Seekordne festival põhineb Vahemeremaade muusikal ja filosoofial – märksõnadeks vabadus, loomingulisus, rännakud, päikselisus.
Võimalus teha intervjuud heliplaaditööstuse suurkuju - tänapäeva muusikamaailma hinnatuima produtsendi Manfred Eicheriga, kes kohtub Eesti publikuga 12. veebr. KUMUs pärast temast loodud filmi linastumist.

11. veebr. CHANTS, HYMNS AND DANCES
(LAULUD, HÜMNID JA TANTSUD)
ANJA LECHNER (tšello, Saksamaa)
VASSILIS TSABROPOULOS (klaver,Kreeka)
heliloojad:
filosoof GURDJIEFF (1877-1948) ja pianist-improvisaator Tsabropoulos
Kaukaasia, Tiibeti ja muu Kesk-Aasia rituaalsel muusikal põhinevad Kreeka filosoofi kompositsioonid. Esitatav muusika mõjub oma siiruse ja häbenematu iluga. Väga omapärane, hell, habras ja tugevalt idamaine kuulamiselamus.

12. veebr. SOUNDS AND SILENCE
- film ECM-i loojast, muusikamaailma tuntuimast produtsendist Manfred Eicherist. Loomingulised hetked praeguse muusika suurkujude Arvo Pärdi, Dino Saluzzi, Jan Garbareki, Kim Kashkashiani, Nik Bärtschi, Marilyn Mazuri ja paljude teistega.. “Sound and silence” on muusikaline roadmovie ühe muusikaprodutsendi kirglikkust teekonnast.
Järgneb vestlus filmi peategelase
MANFRED EICHERIGA
Vestlust juhib Immo Mihkelson

13. veebr. ECM JA EESTI - kammermuusika
TALLINNA KAMMERORKESTRI ja NYYD ENSEMBLE solistid esitamas Eesti ja välismaa autorite teoseid. Kavas ECM-s plaadistanud artistid ja heliloojad. Kõlavad Erkki-SvenTüüri, Helena Tulve, Alfred Schnittke, Frank Martini, John Cage´i teosed.

13. veebr. STORIES YET TO TELL Jazz ballaadid
(LOOD, MIDA JUTUSTADA)
NORMA WINSTONE (vokaal, Inglismaa)
KLAUS GESING (bassklarnet, tenor-saksofon, Saksamaa)
GLAUCO VENIER (klaver, Itaalia)
Grammy-nominentide ja Academie Du Jazz preemia võitnute värvid ja rütmid on “maha joonistatud” üllatavatest allikatest – kord hüpnootiliselt hällitavast Armeenia unelaulust, kord kammermuusikast.

Festival „Täiuslik vaikus“ kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi. Tallinna Filharmoonia: „Antud programmi kuulumine aitab tuua Eestisse niivõrd kõrgetasemelist ja erilist festivali, mis eri kunstivaldkondi puudutava kavaga peaks kõnetama erinevaid publikuringkondi ja väljuma seeläbi tavalise muusikafestivali raamidest.“

Tallinna Filharmoonia - elamus väärt kontserdist!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv