Clazzis jätkub Brasiilia kuu!

10.02.2011
1. veebruaril algas Tallinna vanalinnas asuvas dzässiklubis Clazz Brasiilia kuu, mille raames astuvad üles mitmed Ladina-Ameerika muusikud ja artistid.

Clazzi lavalaudadel esinevad teiste hulgas Salvadorist pärit vokalist ja laulukirjutaja Simone Moreno ning laulja, koreograaf ja tantsija Flavia Enne Braga.

Peale muusika ja visuaalse naudingu pakub dzässiklubi Clazz terve kuu ka Brasiilia teemalist joogivalikut.



09.02, kolmapäev • kell 22

The Old New Thing: Tape That

Jazz, Swing, Groove

Tape That esitab omamoodi ja üllatuslikke rock- ja popmuusika töötlusi, kaverdades selliseid bände nagu Radiohead, Yes, Soundgarden, Prince, Sting, Depeche Mode ja ka muid tuntuid ja vähemtuntuid artiste. Laval sünnib põnevaid improvisatsioone ja palju ootamatuid lahendusi. Ja see kõik on jazz! Laulab särav Marilin Kongo (Lin's System, Kongomania), trombooni mängib Eduard Akulin (Lin's System, Estonian Dream Big Band, NYYD Ensemble), kontrabassi noor ja andekas Peedu Kass, ülatusena istub klaveritoolil Lin's System'i trummar ja ka paljudest teistest bändides trumme mänginud (Smilers, EDBB, Dagö) Petteri Hasa, ja TT mootoriks trummitoolil istub Toomas Rull (Ultima Thule).

Sissepääs tasuta!

10.02, neljapäev • kell 22 / LIVE 23

Jazz With Me: Marvi Vallaste, Tarvi Kull,
DJ Sander Mölder

Soul, Groove, Funk

Neljapäeva õhtutel segunevad Clazzis klassikaline jazz ja moodne elektroonika - sel korral jazzi, souli ja r&b võtmes. DJ Sander Mölder valib muusikat 22-04, kell 23 liiltuvad temaga Marvi Vallaste (vokaal) ja Tarvi Kull (klahvpillid)

Sissepääs tasuta!

11.02, reede • kell 22

Colours: Espen Horne (NOR)
DJ San Antonio

Nu-jazz, Groove, Soul

COLOURS on Clazzi uus igakuilne värvikirev jazz-klubiõhtu, kus residentidena valivad plaate maailmakuulsad DJ-d, seintele projekteeritakse live VJ-de poolt meisterdatud visuaale ja baarides pakutakse värvilisi erikokteile! Muusikallseks kontseptsiooniks on dancefloor jazz - Colours pakub fusiooni klassikutest ja värskest muusikast nu-Jazz erinevatest suundadest - olgu need siis soul, r&b, funk, groove või broken beat.

Norra DJ ja produtsent Espen Home alustas plaatide mängimist 1993. aastal, kui asus korraldama klublõhtut Cafe Operas, mis tõi kokku DJ-d ja jazz-muusikud. DJ-na on ta mänginud üle maailma - Singapurist Moskvani, liasks on Espen tuntud ka oma alter ego Bobby Hughes Combination'i poolest.

Tema esimene EP "Sahara 72" ilmus 1998. aastal ning sellele järgnes täispikk album "Fuss Riot" Bobby Hughes Experienoe'i nime alt. Järgmiseks albumiks vahetas ta plaadifirmat ja muusikuid, kellega koos plaat salvestati „Nhu Golden Era“ ilmus Stereo Deluxe Rec alt Bobby Hughes Combination'i nimega. 2005. aastal ilmus koostöö-album Kanada vokalisti Caitlin Simpson'iga (Kinny & Horne), mille andis välja mainekas plaadifirma Tru Thoughts. Kinny & Home'i uus album on peaaegu valmis ja peaks ilmuma 2011. aasta aprillis! Espeni muusikat on kirjeldatud kui väga trendikat Skandinaavia jazzi, milles võib kuulda mõjutusi afrobeatist ja Brasiilia muusikast.

Live visuals by FAZE
Warm-up: DJ San Antonio

Pilet: EUR 6,50

12.02, laupäev • kell 22 / LIVE 23

Ain't It Funky?: Rebecca Kontus &
Marjamaa Brothers / DJ Kashu

Funk, Groove, Jazz

Marjamaa Brothersile panid aluse kaks ülimusikaalset venda - klaverigeeniusest Holger Marjamaa ja Mairo Marjamaa, keda hetkel peetakse Eestis tõusvaks saksofonitäheks. Mõlemad Marjamaad on musitseerinud paljude maailmanimedega: Mairo koos smooth jazzi staari Eric Marienthali ja Dean Browniga, Holger koos maallmaklassi kuuluva Lee Pearsoniga. Nende muusika liigub smooth jazzist souli ja RnB-ni, mõjutajateks Georg Duke, Nelson Rangell, Chick Corea ja Pat Metheny. Bändi repertuaaris on omaloomingut, funki, souliklassikat ja R&B-d. Lisaks vendadele Marjamaadele mängivad bändis veel Dmitri Nikolajevski (trummid) ja Kaarel Liiv (bass) ja Priit Jääger (kitarr).

Lauljatar Rebecca Kontus on sündinud Pärnus. Oma esimese lavakogemuse sai ta 2-aastaselt esinedes jõulukontserdil Nelipühi kirikus. Põhikoolis laulis ta mitmetes vokaalansamblites ja gümnaasiumis võitis mitmel korral Pärnu parima vokaalsolisti tiitli. Paraleelselt G. Otsa nimelise Muusikakooliga, mille ta lõpetas kiitusega, asus Rebecca õppima ka Eesti Kunstiakadeemiasse arhitektuuri teaduskonda. Tänaseks on Rebecca Kontus professionaalne muusik, kes esitab ühevõrra veenvalt nii poppi, gospelit, funki, souli, rahvamuusikat kui ka jazzi. Eestis on ta osa võtnud erinevatest laulukonkurssidest nagu Tähtede laul ja Kaks takti ette. 2008. aastal laulis ta Riias toimunud Sony Jazz Stage’il, kus ta tuli kolmandale kohale.

22 DJ Kashu
23 Marjamaa Brothers & Rebecca Konts

Pilet: EUR 6,50

13.02, pühapäev - kell 20

SELECTS: Sander Mölder
Jazz, Soul, Funk

Pühapäeviti mängivad erinevad külalised Clazzis oma plaadikogust hoolikalt valitud muusikat. Sel korral on külaliseks Sander Mölder, kelle muusikaline teekond algas 1995. aastal, mil alles 8-aastane poiss liitus Saaremaa Poistekooriga. Jargmisel aastal astus to muusikakooli tšello erialale. 2002. aastal liitus Sander nu-jazz-funk grupiga Cosmoskva. Umbes samal ajal algasid ka katsetused arvutiga. Aja möödudes armus to Jazzi ning kogu edasine loometöö on kujunenud just selle muusikažanri ümber. Tänapaeval produtseerib Sander kollektiividele Stereo Spectrum ja State of Zoe ning teeb kaasa Leslie da Bass'I live ansamblls.

Sissepääs tasuta!

14.02, esmaspäev • kell 21

Dance With Me: Anna Põldvee Trio

Jazz, Soul, R&B

Anna Põldvee Trio repertuaari kuuluvad jazzstandardid, ladina- ameerika bossanovad, sekka ka omaloomingut. Solist Anna Põldvee on muuslkalse hariduse omandanud Georg Otsa nimelises muusikakoolls, õppides jazzlaulu. Erinevate koosseisudega on Anna esinenud mitmetel Eestl jazzlavadel (Jazzkaar, Rainbow jazz, Tudengi jazz, Visoon), aga ka 2005/2008 aastal Arena Theater & Festspiel Hamburgis Saksamaal, muusikalis "Hair".

Sssepääs tasuta!

15.02, teisipäev • kell 22

Brazilian Night: Flavia Enne & Brazilian Night Band

Brasiilia rütmid, Latin jazz

Tegu on kindlasti kõige kuumema peoga teisipäevases Tallinna öös, mille tõmbenumbriks on samba-, salsa- ja jazzlauljatar Brasiiliast – Flavia Enne Braga! Flavia sündis Rio de Janeiros.
Ta on laulja, perkussionist, koreograaf ja tantsija, kes on laval olnud juba pea 20 aastat. Flavia on õppinud balletti, Aafrika ja Araabia tantse, stepptantsu, flamenkot, Ladina rütme ja capoeira’t. Ta on töötanud goreograafina kavandanud brasiilia tantse nii enda projektide kui ka mitmete teiste artistide jaoks. Clazzi Brasiilia kuu kestel teeb Flavia koostööd Brazillan Night Band'iga, kuhu kuuluvad erinevatest rahvustest muusikud – Jei Virunurm kitarril, James Werts bassil ning Dimitri Nikolajevski trummidel. Bändi ettekandes domineerib autentne Brasiilia muusika koos kõige sinna juurde kuuluvaga.

Sissepääs tasuta!

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Ütlemata toredad ja sõbralikud teenindajad, soe ja hubane õhkkond, keelt allaviivad toidud, säravad isiksused, haaravad ja meeliülendavad... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv