«Sakala» tee matk tuleb taas

08.03.2011
Märtsi kolmandal pühapäeval korraldavad riigimetsa majandamise keskuse (RMK) loodushoiuosakond ja Carl Robert Jakobsoni talumuuseum traditsioonilise «Sakala» tee matka Vanaõuelt Kurgjale.

Matkajad lähevad teele 20. märtsil kell 10 Suure-Jaani vallast Vanaõue puhkekeskuse vastast «Sakala» tee matkaraja algusest.

1961. aastast korraldatav matk kulgeb Vanaõue ja Kurgja vahel mööda metsateed, mida pidi Carl Robert Jakobson käis Viljandisse ajalehte toimetamas.

Matka pikkus on 12,2 kilomeetrit. Lume korral läbitakse teekond ainult suuskadega ning soovijad saavad laenata räätsasid, kuid soodsate ilmaoludega korraldatakse ka jalgsimatk. Täpsem raja seisukord selgub viimasel nädalal enne matka.

Retke juhendavad kogenud matkajuhid. Puhkepausi saab teha Maltssaare puhkekohas ja Saeveski metsaonni juures, kus matkajaid ootavad lõke, tee ja suupisted ning neile tutvustatakse metsa kasutusviise.

Kurgjal pakutakse kõigile soovijatele väikese tasu eest sooja suppi ja kohupiimakooki. Võimalik on tutvuda talumuuseumi tegemistega.

Osalejad saavad alustada RMK metsa-aasta auhinnamängu kleepsude kogumist. Samuti loositakse sihtpunktis välja talumuuseumi ja loodushoiuosakonna meeneid.

Tellitud buss väljub kell 9.20 Viljandist Vabaduse platsilt ning sama buss sõidutab matkajad Viljandisse tagasi. Sõidu eest tuleb maksta ka väikest tasu.

Isiklike autodega matkale minejad võivad oma sõidukid jätta Vanaõuele ning pärast toob buss nad väikese tasu eest Kurgjalt Vanaõuele tagasi.

Lähemat infot matka ja sellele registreerimise kohta saab telefoni teel Kurgja talumuuseumist ja RMK loodushoiuosakonna Kesk-Eesti piirkonna juhatajalt Ly Laanemetsalt või veebilehelt www.kurgja.ee

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Tänapäeva lapsed ei tea suurt vanaaja elust miskit.Aga Kurgja parandab selle vea,tutvustab vanaaja eluolu päris põhjalikult.Pakub vanaaja... (5.0)" Anna hinnang

Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv