VAT Teatris esietendub vestern „Hea, Paha ja Inetu“

10.03.2011
Laupäeval, 12. märtsil kl 18 esietendub VAT Teatris vestern “Hea, Paha ja Inetu”, kus Rahvusraamatukogu teatrisaali väikesele lavale on mahutatud Metsik Lääs koos seiklevate lindpriide, vihisevate kuulide, hobuste, dollaripakkide ja kullakottidega.

Teatri kunstilise juhi Aare Toikka lavastatud klassikalise vesterni „Hea, Paha ja Inetu“ aluseks on „makaronivesternide“ lipulaev – 1966. aastal kinolinale jõudnud Sergio Leone ja Clint Eastwoodi film „The Good, The Bad and The Ugly“, millest tänaseks on saanud suur legend.

Metsikus Läänes seiklevad kolm lindpriid, kellele iga hetk on eluvõitlus. Neile kõigile mängib saatus ette nö Suure Noosi. Mõistagi asuvad mehed püüdma ahvatlevat eesmärki, mis tõotab ennenägematut rikkust ja vabanemist kõigist päevamuredest.
Äärmuslikud tingimused panevad mehed proovile ja nii joonistuvad välja kolm elurada. Missugune neist on Hea, missugune just see – Paha – ja missugune lihtsalt Inetu? Või kas nii saabki määratleda?...
Ja kas sel kõigel on üldse tähtsust, kui kuulid vihisevad ja päid mõõdetakse dollaripakkidega? Või millel on tähtsust, kui miski su kõri pitsitab ja see miski pole nali, vaid köis?

VAT Teatri tõlgenduses ühtaegu eksootilise ja kodusena mõjuv hoogne satiiriline lugu pakub kaasaelamist karmide meeste mängudele, aga kindlasti ka iroonilist muige- ja mõtteainet.

Sergio Leone legendaarses filmis mängisid kolme nimitegelast Clint Eastwood, Eli Wallach ja Lee Van Cleef .
VAT Teatri lavastuses esinevad kõigis osades VAT Teatri näitlejad Meelis Põdersoo, Tanel Saar, Margo Teder ja Ago Soots ning muusik Mart Soo. Viimase kanda on ka lavastuse helikujunduslik pool. Stsenaariumi teatrivariandi on lavale seadnud ja loo lavastanud Aare Toikka, lavastuse kunstnik on Kaspar Jancis.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv