Haapsalu Kultuurikeskus annab teada

11.03.2011
Ultima Thule - Jälgede jälgedes
11. märtsil Kultuurikeskuse rõdusaalis
Uksed avatakse kell 20.00

Pilet: eelmüügist 8 € kultuurikeskuse kontoris Posti 34 kuni kella 17-ni, tund enne algust kohapeal 10 €


Eesti legendaarsemaid rockansambleid, äsja aasta ansambli ja parima rockartisti tiitlitega pärjatud Ultima Thule esitleb oma kaheksandat, aasta albumiks nimetatud plaati "Jälgede jälgedes". Kontserdiga tähistavad muusikud ka ansambli 24. sünnipäeva.

Kaheksandal stuudioalbumil on 11 uut lugu, millest enamiku on kirjutanud Riho Sibul ja Raul Vaigla, kuid oma heliloomingulise panuse on andnud ka trummar Toomas Rull ja kitarrist Kalle Vilpuu, kumbki ühe looga. Viiside sõnad pärinevad tunnustatud poeetidelt nagu Ott Arder, Villu Kangur, Jüri Leesment ja Peep Ilmet. Album salvestati Tallinnas Linnahalli Matrix stuudios, helirezhissööriks Elmu Värk.

"Erinevalt digitaalselt tehtud eelmisest plaadist "Ingel ja suli", on "Jälgede jälgedes" sisse mängitud vana analoogtehnikaga ja soundide vahe on ilmne," kinnitab Raul Vaigla.

Kontserdiga tähistatakse ka bändi sünnipäeva, seekord siis juba 24ndat. "Tunnustus kolme kaaluka auhinna näol Eesti Muusikaauhindade gaalal teeb kogu bändi meele rõõmsaks ja on meile suur au. Ootame kõiki sünnipäeva- ja plaadiesitluskontserdile, kus esitame lugusid nii aasta albumiks kuulutatud kauamängivalt "Jälgede jälgedes", kui ka kindlasti Ultima Thule klassikat," lubab Raul Vaigla.

Ultima Thule on: Riho Sibul (laul, kitarr), Raul Vaigla (basskitarr, laul), Kalle Vilpuu (kitarr), Aare Põder (klahvpillid) ja Toomas Rull (trummid, laul).

Ultima Thule tegutseb 1987. aastast, liidriks Riho Sibul. Läbi aegade on bändis laulnud ka Tõnis Mägi ja Silvi Vrait. Ultima Thule tuntusele pandi alus laulva revolutsiooni aegadel, mil esitati patriootilisi ning iroonilisi laule, mis eestlaste toonase hingelaadiga väga hästi sobisid. Kaheksakümnendate lõpus oli Ultima Thule üks Eesti olulisemaid ja mõjukamaid rock-bände ning on selle positsiooni säilitanud tänaseni. Ultima Thule eelmine album "Ingel ja suli" ilmus 2005. aastal.

Haapsalu Kultuurikeskus soovitab:
Jätka pidu LENNUJAAM-as - sel nädalavahetusel meeleolukas MASH-UP WEEKEND!

Mõnusaid muusikaelamusi Haapsalus!

Film "Kõrbelill"
13. märtsil kell 18.00 ning 15. ja 16. märtsil kell 19.00
Pilet 2.55 €

Waris (Liya Kebede) kasvab Somaalias, vaese kitsekarjuse peres. Kui isa tahab 13-aastase tüdruku vanale mehele abikaasaks anda, otsustab Waris põgeneda. Ta jõuab Londonisse, jääb oma eksootilise välimusega silma ning temast saab modell. Ent tema tõeline elutöö algab alles siis, kui oma valusa minevikuga silmitsi seisev naine alustab ÜRO erisaadikuna võitlust oma kodumaa naiste julma kohtlemise lõpetamiseks.

"Kõrbelill“ on samanimelise bestselleri ainetel valminud emotsionaalne lugu supermodell Waris Diriest, kelle uskumatu elusaatus viis Aafrika kõrbest rahvusvahelise moemaailma staariks. Raamatut on praeguseks müüdud enam kui 11 miljonit eksemplari. Filmi lavastas Sherry Horman (“Private Lies“), raamatu kirjutasid stsenaariumiks Horman ja Smita Bhide. Osades Liya Kebede (“Sõjajumal“), Sally Hawkins (“Happy-Go-Lucky“), Craig Parkinson (“Control“), Timothy Spall (“Sweeney Todd“), Anthony Mackie (“Piinakamber“) jt. San Sebastiani filmifestivalil pälvis “Kõrbelill“ publiku auhinna kui aasta parim Euroopa film.

Alla 12 aastastele keelatud.
Filmi pikkus: 2h 12 min

Emakeelepäeva kontsert
14. märstil kell 19.00
Tasuta

Esinevad: Haapsalu kammerkoor, tütarlastekoor Canzone, Haapsalu toomkiriku segakoor, Eesti koolinoorte segakoor, Kuressaare gümnaasiumi segakoor Ave
Vahetekste loeb Teater Randlase näitleja Marko Matvei.
Kontserdi patroon on pr Ingrid Rüütel.

Armeenia kultuuripäevad
18.- 19. märtsini

18. märtsil kell 16.00
Armeenia kultuuripäevade pidulik avamine:
Õhtujuht Brigitta Davidjants
Avakõne Haapsalu linnapea hr. Urmas Suklese poolt
Armeenia Vabariigi suursaadik Varssavist Ašot Galojani kõne.

Kontsert:
Esinevad: pianist Andranik Ketšek, rahvamuusikaansambel Atlas, Tartu Armeenia pühapäevakooli lastekoor Džanna Šahbazjani juhtimisel.

Näitused:
Hedvig Bülli jälgedes
Aragats Kalatšjani maalid
Artur Ajanjani, Lucine Ayaniani fotod


19. märtsil
12.00 Armeenia turismi infotund
Näidatakse lühikest tutvustavad videot Armeeniast ning Brigitta Davidjants räägib oma reisimuljetest ja oludest Armeenias. Kohalviibijatel on võimalus tutvuda ja kaasa võtta infomaterjale Armeenia kohta.

13.15 Filmiprogramm:
„Vabandage meid, armeenlased“ (2009), Artem Erkanjani dokumentaalfilm. Venekeelne, eestikeelsed subtiitrid. (filmi kestvus ca. 33 min).
„36 sõdalast“ (2006), Igor Kaljadini dokumentaalfilm. Venekeelne, eestikeelsed subtiitrid (filmi kestvus ca. 38 min).
Marat Sargsyan´i lühifilm „Lernavan“ (2009) ning kohtumine rezissööriga (filmi kestvus ca. 25 min).
Marat Sargsyan on pärit Leedust ning tema lühifilm „Lernavan“ on linastunud ning võitnud auhindu mitmetel Euroopa filmifestivalidel.

Vana Baskini Teatri etendus "Püha müristus"
20. märtsil kell 19.00
Piletid: 10 €, õpilastele ja pensionäridele 8.63 € müügil kultuurikeskuse kontoris Posti 34

Lavastaja: Roman Baskin

Kunstnik: Reet Aus
Osades: Ita Ever (Eesti Draamateater), Roman Baskin, Epp Eespäev (Tallinna Linnateater), Ülle Lihtfeldt (Rakvere Teater), Pirjo Levandi, Anne Paluver või Ene Järvis ja Väino Laes
Autor: Noël Coward /tlk. Ülev Aaloe
Kestvus: Veidi üle kahe tunni

Et saada materjali järjekordse romaani tarvis, korraldab kirjanik Charles Condomine (Roman Baskin) oma kodus spiritualistliku seansi, kutsudes selle läbiviijaks professionaalse "nõia" (Ita Ever), kel väidetavalt teispoolsusega püsivad suhted. Seanssi võib esmamulje kohaselt pidada isegi läbikukkunuks, kuid selle tagajärjed on ometi ettearvamatud

Dokumentaalfilm "Kuku: mina jään ellu"
21. - 23. märtsini kell 19.00
Pilet 2.55

„Kuku: mina jään ellu“ on valus portreefilm dramaatilise saatusega eesti filmi suurkujust Arvo Kukumäest, kes hakkab üles ehitama oma laiali lagunenud elu. Alkoholismist paranev Kuku otsib viisi, kuidas võita tagasi usaldus, mille ta on oma pikkade joomahoogude jooksul maha mänginud. Usaldust enda kui näitleja, sõbra ja partneri vastu. Ta tõotab oma naisele Maritile, et kui ta veel peaks käe pudeli järele sirutama, on ta teekond käidud. Kuku külastab arste ja teadmamehi, talle tuleb rollipakkumisi, tuleb meedia tähelepanu. Ka suhe Maritiga saab uue hingamise. Kui tundub, et kõik hakkab ülesmäge minema, siis võidab kiusatus Kuku tahte. Viinapudel on liigagi haardeulatuses. Uus allakäik tuleb raskem kui kõik eelmised, hävitades eneseteostuse võimalused, paisates sassi suhted, pannes proovile tervise ning viies lõpuks Kuku eksistentsi viimase piirini.

Filmi tegid: Andres Maimik, Kaidi Kaasik, Martin Männik ja Arvo Kukumägi
Tootis: Kuukulgur Film
Pikkus: 1 tund 28 minutit

http://www.youtube.com/watch?v=bra5fRMEUZ8

Lea Tomsoni maalide näitus "Orav ilma rattata"
Haapsalu Linnagaleriis kuni 27 märtsini.
Linnagalerii on avatud K-P kella 12-18.

Kultuurikeskuse kontorist Posti 34 saab osta eelmüügist pileteid järgmistele aprillikuu üritustele:

Duo Rouge-Madame (Eesti-Prantsusmaa) kontsert
1. aprillil kell 19.00
Pilet eelmüügist 5 €, tund enne algust kohapeal 6 €

Kuressaare Linnateatri etendus "Hind"
10. aprillil kell 19:00
Piletid 8 € ja 6.40 € (pensionäridele ja õpilastele)

Viljandi Laste- ja Noorteteater REKY etendus "Buratino"
14. aprillil kell 11.00
Pilet 4.50 €

Viljandi Laste- ja Noorteteater REKY etendus "Nohkar kuubis"
14. aprillil kell 13.30
Pilet: 5.50 €

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv