Amsterdam on lillelises meeleolus!

22.03.2011
Varakevadisel Amsterdamil on pakkuda palju rohkem kui tulpe ja puukingi ning elevust tekitavaid jalutuskäike punaste laternate rajoonis.

Multikultuurne ja vabameelne Amsterdam seostub kõigile esma­järjekorras kanepi, punaste laternate ja tulbimerega. Linna kanaliterägastikus seigeldes avastab aga palju kirjuma maailma, mis on külalistele sama avatud.

Linnas, kus ühegi akna ees pole kardinaid — seisku maja kanali ääres või lausa vee peal —, on lihtne osa saada kohalike elust ja tunda end alati oodatud külalisena.

Ehkki tunni või paari pikkusel kanalituuril jõepraamiga näeb samuti linna kaugemaid soppe, tuleks tõelise Amsterdami-elamuse saamiseks ikkagi hüpata jalgratta selga ja vändata läbi Jordaani linnaosa, mis on täis kohvikuid ja pisikesi kauplusi ning mille südames laotub igal laupäeval laiali mahetoodete turg.

Siis teha tiir De Pijpi linnaosas ja Albert Cuypi tänava turul, kust võib osta nii Hollandi rahvusköögist lahutamatuid juuste, iirisetäidisega vahvleid ja heeringat sibulaga, lilli, paari uusi kingi või miks ka mitte roosa paruka.

Kohvipausiks võiks põigata vanasse kirikusse ehitatud Türgi restorani Bazar või puhata jalgu tänavakohvikutes, mille toolid on veebruaripäike juba mõnusalt soojaks kütnud.

Loomulikult ei tohi jätta käimata ka punaste laternate rajoonis. Nagu öeldud, on Amsterdam lilleliselt muretus meeleolus kogu aeg, mitte ainult tulpide õitsemise ajal. Silvia Pärmann

Toit: Muusikarestoran Pasta e basta

Itaalia restoran Pasta e basta pole koht, kus õhtu pastaga lõpeks – sellest kõik alles algab! See on muusikarestoran, kus ettekandjad üksteise järel kandiku korraks käest panevad ja mõne laulu esitavad. Ooperist bluusini, miski pole neile võimatu. Populaarsesse restorani tuleb laud kindlasti mitu päeva varem reserveerida.

Jook: Klaas õlut Drag Show baaris

Amsterdami kuulsaim transvestiitide baar Lellebel on koht, kuhu kogunetakse klaasi head Hollandi õlut jooma mitte õlle enda, vaid ettekandjate pärast. Välimuselt naised, passi järgi mehed, ei vala nad ainult baarileti taga jooke, vaid astuvad baari nurka ehitatud pisikesel glamuursel laval üles ka hingestatud muusikaliste numbritega.

Pood: Kingitus kodule Kosterantiekist

Puukingade ja tulbisibulate asemel – mida te niikuinii kunagi maha ei
pane – võiks Amsterdamist mälestuseks tuua midagi, mis kodus oma koha leiaks. Näiteks kauni sini-valgekirju serviisi, mis meeldib igale perenaisele, või kohvikannu mõnest antiigiärist. Äratundmisrõõm tabab teid kindlasti Kosterantieki poes, kus vahel askeldab ringi Tartus kauplust Hollandi Antiik (Riia 5) ja Ninal puhkemaja pidav Hans Koster. Mis veel parem – suuremad ostud aitab ta Eestisse transportida.

Kuidas kohale saab?

Kõige lihtsam on kohale minna Estonian Airi otselennuga. Linnas ringi liikumiseks on parim jalgratas – neid saab laenutada mitmest kohast ja rattateed katavad kogu linna.

Allikas: Naisteleht

skoor

4.3

Viimane kommentaar:

"Minu jaoks alati esimene valik, kui on vaja kuskile lennata. Kodumaisega ikka parem reisida :) Pole kordagi pidanud kurtma lendude... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv