Soomaa süstaretk 17.04. ja Jägala rafting

12.04.2011
Eelolev nädalavahetus tõotab tulla ideaalne suurveehuvilistele, kuna Soomaa üleujutus jõuab tõenäoliselt haripunkti ning kiirelt tõusnud Jägala jõgi püsib tõenäoliselt rekordkõrgusel (eile suusatati veel Kõrvemaal 19 km rajal, st. lund sulamiseks jagub veel kõvasti )

Retk Soomaale 17. aprillil kell 12.00

Soomaa viies aastaaeg on juba kuulsaks saanud nähtus. Tänaseni on vesi Soomaal iga päev tõusnud, mis tähendab, et suure tõenäosusega on eeloleval nädalavahetusel vesi veelgi kõrgem kui eelmisel ning hulpivaid jääpanku on kindlasti vähem. Reimann Retked läheb seda kogema meresüstadega, mis võimaldavad üleujutusalal kiiremat ja stabiilsemat liikumist kui kanuud. Meresüst on avaveesõiduk ning üleujutuse ajal on Soomaa peaaegu nagu meri (ainult lained puuduvad ja kasvavaid puid on rohkem. Kuna enamik rahvast läheb peale Riisalt, siis on seal oodata liiklusummikuid nagu Tallinnas tipptunni ajal. Meie alustame seetõttu matka Soomaa Rahvuspargi külastuskeskuse juurest, kus rahvast vähem ja taristu külastajasõbralikum. Külastuskeskuse juurde pääseb üleujutuse ajal Viljandi ja Kõpu kaudu. Koguneme 17.04.2010 kell 12.00 külastuskeskuse juures ning läheme meie matkajuhtide juhendamisel nautima üleujutatud metsi, heinamaid ja taluõuesid.

Matk kestab 4-6 tundi.
Matka hind 35 eurot
Hind sisaldab matkajuhtide teenust ja süstavarustust. Kuna see, kuidas ja millal randuda saab, selgub kohapeal, siis võiks igaüks endale süstas söömiseks toidupoolist kaasa võtta.

Tulekust andke teada hiljemalt reede (15.04) hommikuks tel 5114099 või info@retked.ee

Jägala rafting

Jägalas on vesi kõrgel ning vett jätkub kogu nädalaks. Rafting toimub nädala sees õhtuti kell 18.00 ning laupäeval ja pühapäeval kell 11.00, 14.00 ja 17.00
Lisainfo: http://www.retked.ee/rafting-jagala-joel/

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv