Animefestival algab tasuta heategevuskontserdiga Jaapani laste heaks

14.04.2011
Homme, 15. aprillil avatakse tasuta kontserdiga Nokia kontserdimajas Jaapani animefilmide festival JAFF.

JAFF toimub sel aastal viiendat korda, 15.-24. aprillil. Filme näidatakse Tallinna ja Tartu kinodes, kokku jõuab ekraanidele 24 filmi.

Festivali avakontsert on tasuta, kohapeal saab teha annetusi, millest saadud raha läheb 11. märtsil toimunud Jaapani maavärinas ja tsunamis kõige rängemalt kannatada saanud Sendai piirkonna laste muusikaõpingute toetuseks. Sendaist on pärit ka kontserdil orkestrit juhatav jaapanlane Yukihiro Notsu.

Kontserdil esinevad Tallinna Muusikakooli ja Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli Sümfooniaorkester. Kava on koostatud menukatele Jaapani animafilmidele loodud muusikast.

Kontserdi programmis kõlab tuntud Jaapani helilooja Jo Hisaishi muusika väljapaistva Jaapani animatsioonirežissööri Hayao Miyazaki filmist "Minu naaber Totoro" ning Goro Miyazaki filmi "Meremaa lood" heliriba, mille autoriks on helilooja Tamiya Terashima.

Neid teoseid esitatakse Eestis esmakordselt ning filmi "Meremaa lood" muusika kõlab Tallinnas selle teose Euroopa esmaettekandena.

Pärast kontserti linastub eesti keelde dubleeritud Hayao Miyazaki perefilm "Ponyo mäe otsas".

Dirigent Yukihiro Notsu on lõpetanud Tokyo Riikliku Kaunite Kunstide Ülikooli ja Helsinki Sibeliuse Akadeemia. Ta on juhatanud ka Soome Raadio orkestrit, Kuopio Sümfooniaorkestrit ja Rumeenias tegutsevat Transilvaania Kammerorkestrit.

Istekohad kontserdile tuleb eelbroneerida aadressil jaff.fest@mail.ee või telefonil 58 123 028.

Kontsert algab kell 19.00

Allikas: Eesti Päevaleht

Uudiste arhiiv