Eksootiline maitseelamus Tai köögist

15.04.2011
Pikast talvest räsitud kehale mõjub tai roogadega turgutamine hästi. Lisaks värsketele juurviljadele ja C-vitamiinirikkale tšillipiprale ergutavad seedimist tai köögile iseloomulikud vürtsid.

Tooraine värskus, rohkelt vürtse ja erinevaid koostisosi teevad tai köögi üheks unikaalsemaks maailmas, leiab restoran Krua tailannast peakokk Duangporn Ngrenkao ehk May. Tai roogades on tavaliselt esindatud neli vastastikku tasakaalustavat maitseaistingut: vürtsine, magus, hapu ja soolane.

Soola asemel maitsestatakse toite kalapuljongi, austrikastme, karri, basiiliku, ingveri, kalganijuure, koriandri ja sidrunheinaga. Valge aurutatud jasmiiniriis on asendamatu kaaslane, mida süüakse leiva asemel salatite, suppide, kala ja mereandide, lihatoitude ning juurviljade kõrvale. May ise eelistab süüa mereande, homaari, krabi ning mitmesuguseid valgeid kalu koos värskete juurviljadega. Tšillipasta, mille ta uhmris segab kokku punasest tšillist, küüslaugust, punasest sibulast ja kalakastmest, leiab kasutust paljudes roogades. May käe all saab porgandist roosiõis, mille ta sätib kalaroale kaunistuseks. Juurviljadest nikerdised ja söödavad õied annavad ka lihtsale roale eksootilise varjundi. Magustoite teeb May puuviljadest, mida serveerib kookospiimast valmistatud magusas kastmes.

Pla thod rad prik ehk krõbedaks praetud kalafilee tšillikastmes

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Asub vanalinna serval (Aia tänaval, mitmeid kordi mööda sealt käinud ja ei hakanud kohe silmagi). Augusti lõpus sai kaasa soovitusel... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv