Jüripäeval täitub Paide Keskväljak muusika ja tantsuga

20.04.2011
Jüripäeval näitab Jüri vägevust Pilli-, Laulu- ja TantsuVÄE’ga. 23.aprillil Paides Jürilaadale annab melu sisukas kultuuriprogramm „JüriVÄGI“, kus oma osa on ka laulul, tantsul ja muusikal.

PilliVÄE’le lisavad vürtsi Andres Pleesi parmupill ja üminad hommikusel laadaplatsi ja pilli diddey bow helid õhtusel Vallimäel. Ansambel „Põldsepp ja Pojad“ alustavad keskväljakul esinemist kell 12:30 rahvalike laulude ja tantsulugude. Ansambli pillimehed on mitmekülgse muusikalise taustaga ja teada-tuntud ka ansamblitest Oort, Untsakad, Kiriröö, Jaskar, Armasaeg jt.

LauluVÄE’le annavad helisid Tallinna Meeskoor „Runo“, Kuivajõe Meeskoor ja Paide Meeskoor. Algusega kell 11:30.kõlavad mehised laulud "Viimsest reliikviast, Tormiselt, Ernesaksalt, Vettikult Weberilt. Kell 14 astuvad aga ansambel „Põldsepp ja Pojad“ ja meeskoorid taas lavale - sedakorda üheskoos. Siis kuuleme Eesti Vabadussõja aegsed sõdurpoiste rivi- ja lorilaule. Kokku on tekstid ja viisid kogunud Margus Põldsepp ja laiemale avalikusele on lood teada CD-l "Eesti Vabadussõja laulud ". Põldsepp kommenteerib lugusid nõnda: "Ei olnud meestel omal ajal aega sellele mõelda, et kas nende lood meeldivad ja sobivad kõigile ja kas mitte ei kasutata nn valesid väljendeid. Lugusid tehti ja lauldi ikka enese ja kaaslaste võitlusvaimu tõstmiseks ja ülalhoidmiseks".

TantsuVÄE’le hoogsaid samme näeb algusega kell 13. Esinevad tantsurühmad „Seltskond“, Päkad Paidest“, „Riikar“, „Vallatsi“: meestetantsude ja "jüritanstudega" Koos võetakse ette ka üks omapärane regitants.

NB! Jüripäeva laada ajal toimub laadaplatsil MTÜ Käsitöö Katsikud töötuba lastega. Tehakse paberist rästikut ja täiskasvanutega vitspunutisest lilleamplit. Tasu 1€, lastele tasuta. Info: tel 5216861 või katsik6@hot.ee. Samale päevale planeeritud Paide SRIKi krohvikoolitus kogukonnakeskuses (Tallinna tn 11) lükkub edasi 14. maisse (info:paide@srik.ee).

Pildil: ansambel "Põldsepp ja pojad"

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Paide, Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv