Võimas Pariisi visiitkaart

02.05.2011
Ehkki järjekord Eiffeli torni pääsemiseks on pikk, tasub see ära seista. Sest kui Pariisi külastades jääb selles tornis käimata, on pool linnast nägemata.

Kevadises Pariisis ringi jalutades jääb mulje, nagu ei käiks keegi enam tööl. Pargid on rahvast puupüsti täis. Võetakse päikest, süüakse-juuakse ja peetakse piknikut.

Üks populaarsemaid piknikukohti on Eiffeli torni park — meeletult ilus vaade Eiffelile ja päikeseline ilm teevad selle koha romantikute paradiisiks. Keegi ei pahanda ka siis, kui avad sealsamas veinipudeli (poest saab hea veini juba kolme euroga!) ja tunned end mõnusalt.

Hea õhkkond ümbritseb seda paika, kõik naudivad elu ega muretse teiste arvamuse pärast.

Aga ärge unustage end torni alla murule — üles ronimata jääb rohkem kui pool kogemust saamata. Eiffeli tipust avaneb võrratult kaunis vaade: kogu linn on justkui peopesal, siit paistavad kätte kõik teised Pariisi vaatamisväärsused Louvre’ist alustades ja Pompidou keskusega lõpetades. Ilusa ilmaga võib näha isegi 68 kilomeetri kaugusele!

Eiffeli tornis on mitu restorani ja suveniiripoodi ning, üllatus-üllatus!, sealsetes suveniiripoodides pole hinnad põrmugi kõrgemad kui mõnes maa peal asuvas poes.

Õhtul muutub Eiffel eriti romantiliseks. Kohe, kui hakkab hämarduma, süttivad tornis tuled. Sedagi vaatemängu ei tasu Pariisis olles maha magada. Tarmo Premet

Toit: Romantiline õhtusöök Eiffeli tornis

Prantslased on gurmaanid. Ehkki Pariisis saab eine kätte ka vähem kui viie euro eest ning kebabimüüjaid ja Hiina restorane on Eiffeli lähedal mitmeid, tasuks ükskord elus ka Eiffeli torni restoranis einestada.

See pole mingi turistilõks: paljud prantslased tulevad siia oma kallima kätt paluma või pulmareisil romantilist õhtusööki päikeseloojangul nautima. Õhtusöögi hind ühele on umbes 25 eurot.

Traditsiooniline Prantsuse eine algab kuuma eelroaga, järgneb supp, põhiroog, salat, juust ja lõpuks magustoit.

Jook: Pariisi kohvikud

Kohalikel on komme käia hommikukohvi väljas joomas, et nautida seltskonda ja suhelda kas või mõne meeldiva võõraga.

Elamus: Fakte Eiffeli tornist

* Eiffeli torn on kõrgeim hoone Pariisis. Selle kõrgus on 324 meetrit.
* Kuni 1930. aastani oli Eiffeli torn kõrgeim ehitis maailmas.
* Eiffeli torni metall kaalub umbes 7300 tonni ja kogu struktuur umbes 10 100 tonni.
* Eiffeli tornil on 2 500 000 neeti ning 18 038 raudosa.
* Eiffeli torni värvitakse iga seitsme aasta tagant. Selleks kulub 60 tonni värvi.
* Torni korrashoidmiseks kulub aastas neli tonni puhastuslappe, 400 liitrit puhastusainet ja 25 000 prügikotti.

Kuidas kohale saab?

Estonian Air lendab suvel Tallinnast otse Pariisi. Torni minejatel on soovitatav osta pilet interneti kaudu ette ära, sest kohapeal võivad piletijärjekorrad venida tunde. Varem broneeritud piletiga pääseb torni kindlal kellaajal. Pileti hind on 13 eurot.

Linke

* www.tour-eiffel.com

Allikas: Naisteleht

skoor

4.3

Viimane kommentaar:

"Minu jaoks alati esimene valik, kui on vaja kuskile lennata. Kodumaisega ikka parem reisida :) Pole kordagi pidanud kurtma lendude... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv