Eesti Kunstimuuseumi uudised 3. – 10. mai

03.05.2011
Uus näitus "Eesti ikoonikunst" Kadrioru kunstimuuseumis
"Eesti ikoonikunst" on Nikolai Kormašovi (sünd 1929) autorinäitus, kuid ta ei astu siin üles mitte kunstniku, vaid ikoonikunsti asjatundjana, kes on aastakümneid ikoone uurinud, restaureerinud ja kollektsioneerinud. See töö on koondanud hulganisti materjali ikoonikunstist ja kujundanud tema seisukohti. Loe edasi...

Uus näitus "Vene ikoonid. Gunnar Savisaare kogu" Mikkeli muuseumis
Näitus jätkab Mikkeli muuseumi näituste sarja, mis tutvustab kaasaegseid ja ajaloolisi erakogusid. Tegemist on esimese nii ulatusliku väljapanekuga koguja Gunnar Savisaare huvitavast ja rikkalikust kogust. Kollektsiooni kuuluvad nii näited kuulsatest ikoonimaalimiskeskustest – Moskvast, Jaroslavlist, Palehhist, Mstjorast ja mujalt – kui ka väiksemate lokaalsete meistrikodade tööd.
Loe edasi...

Kolmapäevad Kadriorus
"Kolmapäevad Kadriorus" pakuvad iga nädal ootamatuid ja kordumatuid elamusi, avavad suletud uksed, toovad välja peidetud aarded või avastavad "klaveri põõsas". Oodatud on kõik vanad ja uued sõbrad!
Loe edasi...

Ajalooetendus "Zerbstsi printsessi-Katariina II noorusaastad" Kadrioru kunstimuuseumis
Natalja Manasseina 1912.a. avaldatud jutustuse järgi tehtud lavastus räägib Zerbstsi printsessina sündinud Katariina II (Katariina Suure) lapsepõlvest ja noorusest. 5. mai kell 18.00. Etendus on vene keeles.
Loe edasi...

Graafikakursus "Tüpograafiline armastus" Kumu kunstikoolis
5. mail kell 17.30–19.00 toimub meeleolukas töötuba graafikaateljees, kus saadakse ülevaade kuivnõela ja hiina kollaaži tehnikast. Loomingulise ülesandena saab iga osaleja mõelda välja ühe armastuse ja raha teemalise sõnumi, kasutatades selleks isetehtud või kunstnike poolt ettevalmistatud sõnadega trükiplaate ja ajaleheväljalõikeid.
Loe edasi...

Avatud kunstitöötuba Kadrioru kunstimuuseumis
Pühapäevastesse kunstitöötubadesse on oodatud igas vanuses huvilised (pisemad koos vanemaga), kel soov oma kätega midagi luua. Kui hoolega vaatad, tundub, et vana losski puhkeb kevadel õide! 8. mail otsime lossist lilli. Töötoas meisterdame õhulise lillepildi.
Loe edasi...

Kumu auditooriumis
3. mai
kell 18.00 Riikliku Ermitaaži direktori Mihhail Piotrovski loeng teemal "Entsüklopeediline muuseum 21. sajandil. Ermitaaž". Tasuta
4. mai kell 18.00 Kumu Dokumentaali sari Maailmamuutjad "Triaaž: Dr James Orbinski dilemma" Rež Patrick Reed, Kanada 2008, 88'. Tasuta
5. mai kell 19.00 Rahvusvahelise Tantsupäeva Gala. Piletiga
8. mai kell 18.00 Emadepäeva lastelaulukontsert - Maire Eliste Laulustuudio. Pilet 7/5 €
10. mai kell 18.00 Mängufilm: "Akvaarium" Rež Andrea Arnold, Suurbritannia-Holland 2009, kestus 123’ Pilet 2,56/3,83 €
NB! Kevadpakkumine kinokülastajale: Mängufilmi "Akvaarium" kinopileti ettenäitamisel muuseumi kassas võimalus külastada Kumu näitusi ainult kahe euroga.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"KUMU NÄITUSEID VAATAMAS!!!! (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv