Jäneda aia- ja lillepäevad – elamused kogu perele!

17.05.2011
27.-29. maini kestvad aia- ja lillepäevad pakuvad lisaks põnevatele leidudele taime- ja lillekasvatajatelt ka erilisi kultuuri- ja spordielamusi. Esimest korda ürituse ajaloos toimub murutraktorite kross.

Tänavu juba 12. korda toimuvad aia –ja lillepäevad on Jäneda suursündmuste triloogia (aia- ja lillepäevad, talupäevad ja sügislaat) avaüritus, mis pakub palju põnevat aiandushuvilisele ja kaunist kodu hindavale inimesele. Juba algusaastatest alates on suve avaüritus olnud suunatud koduõuede ja eluasemete paremaks ning kaunimaks muutmisele.

Oma osa on sellesse andnud arvukad eksponendid nii Eestist kui naaberriikidest, kelle hulk pole aastatega vähenud. Ka tänavu on Jänedale tulemas lisaks kodumaistele puukoolidele, istikute ja taimede kasvatajatele, väetiste ja taimekaitsevahendite ning aiatehnika müüjatele ka näiteks Läti eksootiliste veetaimede kasvatajad. Sündmuse põhirõhuks on mõistagi suur taimelaat, kust jagub vajalikku igasse koduaeda. Konsultatsioonid oma ala spetsialistidelt, käsitöö näitusmüük, puukujude näitusmüük ja töötuba, vigursaagimine – igaühele leidub midagi.

Jänedale sõidab kohale ka silmakliinik, kus on võimalik lasta oma silmi kontrollida silmaarstil. Kõigil kolmel päeval algab kauplemine kell 10 ja kestab õhtul kella kuueni, pühapäeval kella viieni.

Värvikasse meelelahutusprogramm läbi kõigi kolme päeva pakub huvitavat vaatamist ja kuulamist nii suurtele kui väiksematele külalistele. Lavale tulevad Aegviidu taidlejad, nabatantsijad, rahvatantsurühm „Kakerdajad” ja „Mõisapiigad”. Kultuuripealinn „Tallinn 2011” ürituste raames on aia- ja lillepäevalistel võimalik näha rahvakultuurikollektiive Lätist ja Venemaalt. Jänedal näitavad oma kunsti kavas „Raduga” Riiast, „Serpentiin” Tambovist, „Kolokola Rossii” ning „Svetljatšok” St.Peterburgist.

Nagu tavaks on saanud, kutsub Musta Täku tall aia- ja lillepäevalisi kahel õhtul simmanile . Reede õhtul tantsitab rahvast Koit Toome, laupäeval, 28. mail aga Alen Veziko. Simmani eel kütavad tantsupõrandat kuumaks „Kakerdajad“ ja kepsutavad „Mõisapiigad“. 27. mail on üllatusesinejaks Sidepataljoni ajateenijad, kes jätavad hüvasti teenistusega ning viskavad muusika saatel vormi seljast.

28. mail kell 14 tasub end aga laadamelust lahti kiskuda ja minna vaatama esmakordselt Jänedal toimuvat murutraktorite krossi. Selle eestvedaja Janek Kokkar on juba kogenud võistleja, kuna Eestis on murutraktorid krossitanud mitmel aastal.

skoor

4.5

Viimane kommentaar:

"tore oli seal juubelit pidada mõnus koht.. (4.0)" Anna hinnang

Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv