Politsei jättis vargad tabanud taluniku abita

13.10.2004
Kadrina valla talunik avastas eelmise nädala neljapäeval oma maal kaks kuraasi täis metallikratti, kuid politseilt ta paraku abi ei saanud, kirjutab Virumaa Teataja.
Kadrina vallas Hõbeda külas talu pidav Gunnar Kask rääkis, et sõitis neljapäeval kella 16 paiku bussipeatusesse naisele vastu, kui nägi tee ääres oma maal kahte metallikratti vanas siloaugus askeldamas. Kahel noorel mehel oli kaasas generaator, mis andis voolu ketaslõikurile. Noormeeste sõiduauto järelhaagises turritasid tükkideks lõigatud torujupid ja muu vanametall.
Taluniku arupärimise peale vastasid metallivargad kuraasikalt, et eramaa pole tähistatud. “Poisid olid väge täis,” iseloomustas neid Kask ja selgitas, et tal pole aastatega vanasse siloauku kogunenud vanametallist kahju ja noormehed võinuksid omavoli asemel ilusti küsida.
Kui vargad keeldusid tema valdustest lahkumast, lubas Gunnar Kask politsei kutsuda. “Poiss pakkus kohe oma mobiiltelefoni,” jätkas Kask, kellel endal kaasaskantavat sidevahendit ei ole.
Politseikorrapidaja käitus taluniku sõnul igati korrektselt, nimetas juhtunu vargusekatseks ja lubas politsei kohale saata. Kase sõnul ta kasutatava mobiiltelefoni päritolust korrapidajale ei rääkinud, küll aga andis talunik politseile oma asukoha täpse kirjelduse. “See peaks neil lindis olema,” tähendas ta.
Kaks metallivarast ladusid lõpuks sõiduauto jäerelhaagises oleva kola maha, ootasid umbes veerand tundi politseid ja lahkusid. Talunik ootas korravalvureid vähemalt kolm ja pool tundi ja sõitis seejärel abi saamata koju Kadrinasse.
Rakvere politseiosakonna ülemkomissar Enn Kuusik selgitas, et politseikorrapidaja teatas juhtunust Kadrina valla konstaablile. Viimane soovis Kuusiku sõnul lisainfot ja helistas korrapidajalt saadud mobiilinumbril. Kõnele vastanu väitis, et mingisugust vargust ei ole toimunud ja viitas naabrite omavahelisele arusaamatusele.
Lääne-Virumaa politseijuhi ütlust mööda asus konstaabel esmaspäeval asja uuesti uurima.
Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Kairit Pritsi sõnul korravalvurid juhtumi kohta menetlust ei alustanud, sest politseile pole avaldust laekunud. “Eramaal viibinud mehed on maaomaniku ees oma tegevuse pärast vabandanud,” selgitas Prits.



EPL

Uudiste arhiiv