Sadamas on turistilõksuks Heltermaa käsitöömaja

26.05.2011
Heltermaa sadamas avas laupäeval uksed ka eelmisel suvel tegutsenud käsitöömaja. Müügil on ainult Hiiumaa käsitöö või spetsiaalselt Hiiumaa tarvis valmistatud tooted.

Heltermaa käsitöömaja on Hiiumaa käsitööliste päralt, kinnitas maja perenaine Heli Hahndorf, täpsustades, et Hiiumaale omast käsitööd, mida saarel ei tehta, tuuakse sisse ka väljast. Näiteks õllekapad tulevad Saaremaa meistritelt.

"Siin saab nautida seda head energiat, mida Hiiumaa käsitöö annab. Meie oleme siin päevad otsa sees ja me oleme nii head energiat täis. Vaata ise! Oleme ju," naeris maja perenaine.

Kes tahab ise käsitööd teha, saab töötubadesse tulla. Ette teatamata saab teha kahte tööd - portselanimaalimist ja klaasitööd. "Saab teha endale väikese klaasitöö ja valmis kastist samasuguse asenduseks kaasa," selgitas Hahndorf kuumutamist vajava klaasitöö nn külmmeetodil valmimist.

Ettetellimisel saab käsitöömajas aga 14 erineva käsitöötoa vahel valida – alates seebi keetmisest ja paberi valmistamisest kuni õhulosside ehitamise ja origami valmistamiseni välja.

Aga pühapäeval, 29. mail tasub käsitöömajja minna, sest kell kaks päeval algab seal portselanimaalimise töötuba, mida juhendab Jaana Omann.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Hiiumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv