Tallinn - Monte Carlo elektriautode maratoni Tallinna etapil sõidab 15 masinat

02.06.2011
Täna kell 14.00 annab Monaco Vürst Albert II Rahvusooper Estonia eest stardi ajaloolisele Tallinn - Monte Carlo maratonile. Tallinna etapile on hetkeseisuga registreerunud 15 masinat, neist kogu distantsile 2 masinat. Tallinna proloogil osalevad mitmed valitsuskabineti liikmed ning Monaco Vürst Albert II. Samuti on võistlustules mitmeid avaliku elu tegelasi ja diplomaate.

Kogu distantsile startiva oranži Tesla Roadster meeskond esindab Euroopa Parlamendi liberaalide fraktsiooni. Tallinna etapil on auto roolis Walter Wimmer ja kaaspiloodiks Kristiina Ojuland. Teine kogudistantsile minev masin on Zerotracer ja selle roolis on austerlane Roland Darius Dimai ning kaassõitjaks maratonsõidu korraldajate esindaja.

"Usume, et stardijoonele jõuab ka kolmas masin, mis kannab Team Estonia nime," rääkis võistluse peakorraldaja, Monaco aukonsul Eestis Jüri Tamm. "Kogu distantsil on erinevateks etappideks teinud eelregistreeringu 17 Tesla masinat. Olen veendunud, et Monacosse jõuab rohkem autosid, kui Tallinnast stardib," ütles Tamm. "Võistluste külaliste hulgas on mitmeid autospordi maailma eilseid ja tänaseid kuulsusi," lisas ta.

Sõit toimub tavaliikluses liikluseeskirju järgides. Võitjaks osutub see auto, mis täpselt etteantud ajal finišisse jõuab. Iga varasem tulek või hilinemine toob miinuspunkte. Tallinna etapil osalejatele sõitis aja ette rallisportlane Urmo Aava, kes läbis raja testsõidu korras 16. mail. Aeg: 34 min. Rallieelse tehnilise sõidukite kontrolli teostavat Maanteeameti spetsialistid.

Tallinna proloog algab Estonia teatri eest, kulgeb ümber vanalinna Piritale, kus sõidetakse ring ajaloolisel Kalevi ringrajal ja seejärel suundutakse tagasi kesklinna, Rotermanni kvartalisse, kus asub finiš.

Rotermanni kvartal pakub sellel päeval põnevaid tegevusi ja meelelahutust kogu perele - finišipaigas astuvad üles Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia elektronmuusikud, Rotermanni väljakul avatakse näitleja Grace Kelly´le pühendatud pink, huvilistel on võimalus tutvuda elektriautodega ning kaasaegsetel tehnoloogiatel põhinevate toodete ja lahendustega.

Ühtlasi korraldab EAS täna, 1.juunil Tallinn - Monte Carlo elektrisõidukite ralli eelõhtul, inglisekeelse seminari, kus tutvustatakse elektrisõidukite võimalusi. Seminari eesmärgiks on tekitada välisriikide ettevõtjates huvi Eesti arengute vastu elektrisõidukite valdkonnas. Seminar toimub kell 15-18 Sokos Hotel Virus.

2.- 11. juunini kestev elektriautode maraton läbib kaheksat riiki ja järgmiseid linnasid: Tallinn, Helsingi, Turu, Stockholm, Norrköping, Jonköping, Strömsnäsbruk, Malmö, Kopenhaagen, Rødby, Puttgarden, Lübeck, Hamburg, Hannover, Kassel, Grünberg, Heidelberg, Baden-baden, Freiburg, Zürich, Bern, Lausanne, Genf, Aymavilles, Torino, Cuneo ja Monte Carlo.

Uudiste arhiiv