Haapsalu Kultuurikeskus annab teada

14.06.2011
Haapsalu Graafilise Disaini Festival 2011
28. maist - 3. juulini


Eesti Kujundusgraafikute Liidu ja Haapsalu Kultuurikeskuse koostöös avati 28. mail traditsiooniline Haapsalu Graafilise Disaini Festival 2011. Haapsalu Kultuurikeskuses ja Haapsalu Linnagaleriis saab sel aastal näha kahte iseseisvat näitust:


Rahvusvaheline kujundusgraafika konkurss-näitus "Isikupära/Individuality 2011" seekordse teemaga POP & ROCK.
Tegemist on graafiliste disainerite vabaloominguga, mida eksponeeritakse suures 1 x 2 meetrises plakatiformaadis. Esitletavad teosed käsitlevad teemat läbi graafilisele disainile omase võttestiku, esitledes iga autori personaalset nägemust. Osalevad graafilised disainerid Eestist, Lätist, Venemaalt, Valgevenest ja Shveitsist.

Näitus "Värske Eesti plakat 2011".
Konkursile saabus 195 reaalset plakatit, mis valmisid erinevate kultuuriürituste tutvustuseks aastatel 2009-2011. Professionaalne zhürii valis HGDF 2011 raames eksponeerimiseks 100 parimat kultuuriplakatit. Näitusetööde alusel valis zhürii ka 10 parimat kultuuriplakatit 2011.

Film "Vesi elevantidele"
12. - 14. juunini kell 19.00 kultuurikeskuses
Pilet 2.55 €


Kui Jacob Jankowski (Robert Pattinson) hüppab mööduva tsirkuserongi peale, siseneb ta võõrasse, paeluvasse ja ligitõmbavasse maailma, mis rändab päevast päeva ühest linnast teise läbi terve riigi.

Jacob, kes õppis ülikoolis loomaarstiks, kuid jättis pärast vanemate surma õpingud sinnapaika vahetult enne diplomi saamist, asub hoolitsema tsirkuse loomade eest. Tema ellu astub ühel saatuslikul hetkel imekaunis Marlena (Oscari-võitja Reese Witherspoon), kes on aga abielus Augustiga (Oscari-võitja Christoph Waltz), karismaatilise ent samas ettearvamatu loomataltsutajaga.

Jacob, Marlena ja August kistakse saatuslikku armukolmnurka, millest keegi neist ei pääse ilma sügavate hingehaavadeta. Ja vahel tundub, et haavad ei pruugi jääda üksnes hingelisteks...

See on eepiline jutustus armastusest kahe teineteist leidnud inimese vahel, kes enda õnnetuseks elavad maailmas, kus armastus on luksus, mida üksnes vähesed ja privilegeeritud võivad endale lubada...

Peaosades Robert Pattinson ("Videviku" saaga) ning Oscari-võitjad Reese Witherspoon ("Walk the Line") ja Christoph Waltz ("Vääritud tõprad"). Lisaks neile teevad kaasa Hal Holbrook ("Wall Street"), James Frain ("True Blood"), Tim Guinee ("Hea naine"), Paul Schneider ("Lars and the Real Girl") jt. Filmi lavastas Francis Lawrence ("I am Legend", "Constantine"). Film põhineb Sara Grueni ülemaailmsel bestselleril.

Filmi pikkus: 2h 01 min
Alla 12 aastastele mittesoovitatav.

ITAALIA VEINIPIDU HAAPSALUS
Reede, 17. juuni – VEINIÖÖ

Kaubamajas:

16.00-18.00 Chianti veinide degustatsioon ja soodusmüük

Galeriides ja kohvikutes:
17.00-21.30 Degustatsioonid ja kontserdid

17.00 City Cafe – esineb Paolo Venturi Itaaliast, veine degustatsiooniks pakub Dunkri Kaubanduse AS
18.30 Haapsalu Kultuurikeskus – esinevad Ilona Aasvere & Tõun ning Paolo Venturi (Itaalia), veine degustatsiooniks pakub AS Prike
19.00 Evald Okase Muuseum – esinevad Kristjan Tehu ja Sander Vahtna kitarridel, veine degustatsiooniks pakub OÜ Lucca Restoran
19.00 Epp Maria Galerii – esinevad Karel Rahu ja Anna-Regina Kalk, veine degustatsiooniks pakub Manipenny OÜ
19.00 Kuke Galerii – esineb Andreas Rahuvarm, veine degustatsiooniks pakub Agenda PRO AS
19.00 Hermannuse maja – esineb Ivar Malmet, veine degustatsiooniks pakub Viareggio OÜ
20.00 Müüriääre kohvik – esineb Anti Nöör akordionil, veine degustatsiooniks pakub AS Liviko

Kuursaalis:
22.00 Esinevad Paolo Venturi (Itaalia) ning Ilona Aasvere & Tõun. Pilet Piletilevis 8 € ja kohapeal 10 €

21.00 Veinipidu. Esinevad balletiartistid. Tants, muusikat valib Maire Aunaste. Pilet Piletilevis 8 €, kohapeal 10 €

Pühapäev, 19. juuni

Promenaadil:

12.00-15.00 veinide ja suupistete müük

Kuursaalis:
12.00 mängib Haapsalu BigBand

Kõlakojas:
13.00 elav muusika

Perefilm "Rio"
19. juunil kell 19.00 ning 20. ja 21. juunil kell 18.00 kultuurikeskuses
Pilet 2.30 €


"Rio" on seiklusrikas 3D-animakomöödia "Jääaja" tegijatelt. Loo tegevuspaigaks on värviküllane Rio de Janeiro ning Brasiilia lopsakad vihmametsad, peategelaseks aga haruldane siniaara nimega Blu, kes arvab, et on omasuguste seas ainus allesjäänu.

Kui Blu saab teada, et on olemas veel üks samast liigist lind, ja et see on veel tüdruk, jätab ta selja taha oma turvalise puuri Minnesota väikelinnas ja võtab suuna kaugele Riole. See pole aga sugugi armastus esimesest silmapilgust, sest kodustatud ja lennuvõimetu Blu pole sugugi vääriline paariline metsikult iseseisva ja lennuka linnutüdruku jaoks. Üheskoos ootab neid elu suurim seiklus, kus nad saavad väärtuslikke õppetunde sõprusest, armastusest, vaprusest ja avatusest elu imede suhtes.

"Rio" liidab kokku kirju seltskonna värvikaid tegelaskujusid, südantsoendava loo, eksootilise ümbruse ja kaasakiskuvad rütmid. Lavastajaks Carlos Saldanha ("Jääaeg" 2-3). Eestikeelsele versioonile andsid oma hääle Andero Ermel, Evelin Pang, Hannes Urbla, Mirtel Pohla, Tõnu Oja, Tiit Sukk, Janek Joost, Kait Kall, Karol Kuntsel, Taavi Teplenkov, Tarvo Krall, Elina Pähklimägi, Indrek Ojari, Tõnn Lamp, Anne Reemann, Juss Haasma jpt. Dublaažirežissöör on Peeter Urbla, ohtrate filmis kõlavate laulude režissöör Jakko Maltis, tõlkija Mihkel Mõisnik ja toimetaja Tiina Andreas. Eestikeelne versioon valmis stuudios Film Audio.

Filmi pikkus: 1h 36 min

Haapsalu linna jaanituli
22. juunil kell 21.00 Aafrika rannas
Tasuta

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv