Haapsalu Kultuurikeskus annab teada

17.06.2011
Perefilm "Rio"
19. juunil kell 19.00 ning 20. ja 21. juunil kell 18.00
Pilet 2.30 €


"Rio" on seiklusrikas 3D-animakomöödia "Jääaja" tegijatelt. Loo tegevuspaigaks on värviküllane Rio de Janeiro ning Brasiilia lopsakad vihmametsad, peategelaseks aga haruldane siniaara nimega Blu, kes arvab, et on omasuguste seas ainus allesjäänu.

Kui Blu saab teada, et on olemas veel üks samast liigist lind, ja et see on veel tüdruk, jätab ta selja taha oma turvalise puuri Minnesota väikelinnas ja võtab suuna kaugele Riole. See pole aga sugugi armastus esimesest silmapilgust, sest kodustatud ja lennuvõimetu Blu pole sugugi vääriline paariline metsikult iseseisva ja lennuka linnutüdruku jaoks. Üheskoos ootab neid elu suurim seiklus, kus nad saavad väärtuslikke õppetunde sõprusest, armastusest, vaprusest ja avatusest elu imede suhtes.

"Rio" liidab kokku kirju seltskonna värvikaid tegelaskujusid, südantsoendava loo, eksootilise ümbruse ja kaasakiskuvad rütmid. Lavastajaks Carlos Saldanha ("Jääaeg" 2-3). Eestikeelsele versioonile andsid oma hääle Andero Ermel, Evelin Pang, Hannes Urbla, Mirtel Pohla, Tõnu Oja, Tiit Sukk, Janek Joost, Kait Kall, Karol Kuntsel, Taavi Teplenkov, Tarvo Krall, Elina Pähklimägi, Indrek Ojari, Tõnn Lamp, Anne Reemann, Juss Haasma jpt. Dublaažirežissöör on Peeter Urbla, ohtrate filmis kõlavate laulude režissöör Jakko Maltis, tõlkija Mihkel Mõisnik ja toimetaja Tiina Andreas. Eestikeelne versioon valmis stuudios Film Audio.

Filmi pikkus: 1h 36 min

Haapsalu linna jaanituli
22. juunil kell 21.00 Aafrika rannas
Tasuta


Ansambel KLOTS
DJ Cortés & Siim Maivel trummidel
Õhtut juhib Triin Jugapuu

Haapsalu suvemuusika 2011
KIRG JA SELGINEMINE Tobiase Kellpillikvartett
25. juunil kell 20.00 toomkirikus
Pilet eelmüügist Piletilevis 6 € ja kohapeal 8 €


Mendelssohn. Keelpillikvartett nr. 3 D-duur op. 44 / 1
Grieg. Keelpillikvartett g-moll op. 27

Kahe suure meistri muusikaline rännak läbi oma sisemaalima — muredest ja rõõmudest, katsumustest ja helgetest hetkedest kuni Mõistmise ja Arusaamiseni. Kvartetimuusika žanri eredamad ja värvikamad teosed, mille tundeskaala jõuab sügavast nukrusest kuni joovastava õnne ehk teisisõnu — kirgastumiseni.

Film "Kiired ja vihased 5"
26.-28. juunini kell 19.00 kultuurikeskuses
Pilet 2.55 €


Alates sellest ajast, kui Brian O'Conner (Paul Walker) ja Mia (Jordana Brewster) tüdruku venna Dominic Toretto (Vin Diesel) vangistusest vabastasid, on nad põgenenud üle mitme riigipiiri, et pääseda võimude käest. Nüüd on nad aetud nurka Rio de Janeiros, kus peavad ette võtma veel ühe tööotsa, et lunastada oma vabadus. Nad panevad tippautojuhtidest kokku seninägematu meeskonna, mille liikmete ühiseks vaenlaseks on nende surma sooviv räpane ärimees. Ent see pole ainus, kes neil kannul on.

Karm föderaalagent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) tabab alati märki. Kui ta saab ülesande püüda kinni Dom ja Brian, alustab ta oma löögirühmaga laiaulatuslikku rünnakut. Ent kui tema mehed läbi Brasiilia kihutavad, saab Hobbs aegamööda aru, et headel ja pahadel poistel ei ole sealkandis kuigi kerge vahet teha. Nüüd peab ta usaldama oma vaistu, et saak kinni püüda, enne kui keegi nad lihtsalt laiaks litsub...

"Kiire 5" on järjekordne peatükk besniinilõhnalisest ja actioni-rikkast saagast, mis algas juba kümme aastat tagasi. Peaosades Vin Diesel ("xXx") ja Paul Walker ("Running Scared"), kellega liitub action-veteran Dwayne Johnson ("Kiirem"). Lisaks neile teevad kaasa Jordana Brewster ("Annapolis"), Chris “Ludacris” Bridges ("Võtaks vabalt"), Tyrese Gibson ("Transformerid"), Sung Kang ("Kiired ja vihased: Tokyo drift"), Matt Schulze ("Blade II") jt. Lavastajaks on juba kolmandat korda selle saagaga kokku puutuv Justin Lin ("Kiired ja vihased: uus mudel").

NB! Kindlasti ei tohiks saalist kohe lõputiitrite alguses minema joosta... Küll näete, kannatlikkus tasub ära!

Filmi pikkus: 2h 10 min

Haapsalu Graafilise Disaini Festival 2011
Kuni 3. juulini


Eesti Kujundusgraafikute Liidu ja Haapsalu Kultuurikeskuse koostöös avati 28. mail traditsiooniline Haapsalu Graafilise Disaini Festival 2011. Haapsalu Kultuurikeskuses ja Haapsalu Linnagaleriis saab sel aastal näha kahte iseseisvat näitust:

Rahvusvaheline kujundusgraafika konkurss-näitus "Isikupära/Individuality 2011" seekordse teemaga POP & ROCK. Tegemist on graafiliste disainerite vabaloominguga, mida eksponeeritakse suures 1 x 2 meetrises plakatiformaadis. Esitletavad teosed käsitlevad teemat läbi graafilisele disainile omase võttestiku, esitledes iga autori personaalset nägemust. Osalevad graafilised disainerid Eestist, Lätist, Venemaalt, Valgevenest ja Shveitsist.

Näitus "Värske Eesti plakat 2011". Konkursile saabus 195 reaalset plakatit, mis valmisid erinevate kultuuriürituste tutvustuseks aastatel 2009-2011. Professionaalne zhürii valis HGDF 2011 raames eksponeerimiseks 100 parimat kultuuriplakatit. Näitusetööde alusel valis zhürii ka 10 parimat kultuuriplakatit 2011.

Näitused on avatud Haapsalu Kultuurikeskuses ja Haapsalu Linnagaleriis (Posti 3) kolmapäevast pühapäevani kell 12-18. Näitusi saab vaadata kuni 3. juulini 2011. HGDF 2011 üritusi toetavad Eesti Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Haapsalu linn, Eesti Kujundusgraafikute Liit, Victorinox

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Haapsalu, Läänemaa

Haapsalu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv