Roosna-Alliku mõisas näeb Rein Mägeri näitust

17.06.2011
Roosna-Alliku mõisas avati 11. juunil Rein Mägari akvarellinäitus "Suurveest suure suveni". Näitus jääb avatuks suve lõpuni.

Näituse avades tänas vallavanem Peeter Saldre kunstnikku koostöö ja erakordselt toreda kunstiteoste valiku eest, mainides, et akvarellinäitus on Roosna-Alliku mõisas esmakordselt. Avamisel lausus Rein Mägar, et kõik tema tööd on inspireeritud loodusest, kuid need on ta maalinud koduses ateljees.

Akvarellitehnika võimaldab kunstnikul väljendada omi tundeid ja mõtteid isemoodi ja ainulaadselt. Kunstniku sõnade kohaselt ei kujuta piltidel nähtu täpselt looduses olnud varje, vahutavat lainet või puudepeegeldust veepinnal. Pildid on sündinud töö käigus, kuid loodusest kogetu põhjal.

Kunstniku tööde valikus on pilte suurveeaegade looduselamustest, kauneid, suviseid lillepilte kui ka puhkavaid inimesi. Ühel akvarellil on kujutatud veelinna Veneetsiat Itaalias, mis Rein Mägari arvates sobis kokku näituse üldise teemaga. Näituse pealkiri sündis samuti alles selle ülespaneku käigus.

Kunstnik väljendas suurimat heameelt, et tema pilte eksponeeritakse nii auväärt hoone seintel ning kogu mõisamiljöö justkui sulab ühte kunstiteoste fooniga.

Tulge nautima ja vaatama!

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv