''Eesti metsa lugu'' jõuab jaaninädalal Pärnumaale 21.06.2011

21.06.2011
RMK ja Eesti Kontserdi koostöös korraldatav ainulaadne kontserdisari “Eesti metsa lugu” jõuab eeloleval kolmapäeval, 22. juunil Pärnumaale, Treimani rahvamajja ning Tõstamaa mõisa. Kontsertidel astub kavaga „Sügav nõukogude aeg“ üles Eesti Rahvusmeeskoor, metsateemalisi pajatusi sellest ajast vahendab Vladislav Koržets.

Kontserdisarjaga tähistatakse rahvusvahelist metsa-aastat ning tutvustatakse Eesti metsade kujunemist läbi erinevate ajalooetappide nii sõnas, pildis kui muusikas. Tõstamaal algab kontsert kell 17 ja Treimani rahvamajas kell 21. Kontsert on tasuta, ent soovituslik on eelregistreerimine RMK veebis www.rmk.ee/loodusegakoos.

Kontserdil näidatakse Eesti metsade ajalugu tutvustavat ülevaatefilmi, millel esitab teksti Aarne Üksküla ning mille animeeritud osa teeb uute teadmiste saamise kergelt haaratavaks. Metsandusloo taustal saab kuulata Eesti Rahvusmeeskoori laule nõukogude-ajast ning meie oma autoritelt nagu Edgar Arro, Boris Kõrver, Veljo Tormis, Gennadi Podelski, Villem või Eugen Kapp. Kontsertkava ilmestavad vahetekstid Liina Vahtriku esituses.

Aasta jooksul jõuab "Eesti metsa lugu" enam kui 30 Eestimaa paika, lisaks Eesti Rahvusmeeskoorile saab olenevalt kohast kuulda ka Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Hortus Musicust, Celia Rooset ja Tuule Kanni, UMA, Rondellust, Bonzot ja Piispead ning Weekend Guitar Triot. Igal kontserdil astub lisaks muusikutele üles jutuvestja, kes pajatab vastava ajastu metsast ja inimestest. Nii saab Hendrik Relve, Samuel Golombi, Vladislav Koržetsi ning Ott Sandraku esituses kuulata metsalugusid ennemuistsest ajast, mõisaajast, Eesti ajast, Nõukogude ajast ning tänapäevast.

2011. aasta on ÜRO poolt kuulutatud rahvusvaheliseks metsa-aastaks. RMK korraldab sel puhul aasta jooksul sadakond kultuuri- ja metsandusüritust, mille eesmärk on tutvustada, kuidas toimub Eesti riigimetsa kasvatamine ja majandamine. Samuti saab erinevate matkapäevade, istutustalgute ja metsanduslike õpperadade võrgustiku loomises osalemise kaudu ise metsatöödes käed külge lüüa.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, viib läbi praktilisi looduskaitsetöid ja tegeleb metsa ja puidu müügiga. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel, viies Eesti rahvuspargis ning ligi 40 muul kaitsealal ja kujundab loodusteadlikkust. RMK hoole all on 38% Eesti metsadest.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"MulleSagadi meeldib väga - värske õhk, asukoht linnast eemal, seiklusrikkad matkarajad ja mets. Hotellis on teenindus kiire, toad on... (5.0)" Anna hinnang

Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv