Põltsamaa Fest 2011 OOPERIGALA

21.06.2011
Laupäeval, 30. juulil, kell 20.00 toimub Põltsamaa lossihoovis Põltsamaa Fest 2011 Ooperigala.

Põltsamaa linn alustas suviste sümfooniakontsertide korraldamist koostöös Eesti Kontserdiga 1996. aastal. Põltsamaa lossihoovi sõbraliku publiku ees on aastate jooksul esinenud Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Hortus Musicuse akadeemiline koor ja orkester, Pärnu Linnaorkester, Tallinna Filharmoonikud Eri Klasi, Paul Mägi, Andres Mustoneni, Leo Kärneri ja Richard Balcombe juhatusel.

West End-i solistid Londonist, samuti Julian Lloyd Webber ja Sergei Nakarjakov on vaid mõned rahvusvaheliselt tunnustatud solistidest orkestrite ees, ning loomulikult ei saa unustada 100 Mustlasviiulit Budapestist, kelle kontserte lossihoovis külastas kahel õhtul kokku 6805 muusikahuvilist.

Alates 2004. aastast said suvised kontserdid omale ühisnimetaja Põltsamaa Fest ning korraldustöö teatepulk anti üle Tallinna Filharmooniale.

2011. aastal on ring täis saanud ning Põltsamaa linna, Põltsamaa Felixi, Eesti Kontserdi ja Vanemuise teatri ühisel korraldusel jõuab publikuni Suur galakontsert ooperiklassikast. Lavale astuvad Vanemuise teatri sümfooniaorkester Ja Eesti Rahvusmeeskoor, dirigendiks loomulikult Eri Klas. Kontserdi juht "ooperiliteratuuri elav leksikon" Arne Mikk on kokku pannud kava, mis seob endasse suure osa ooperiklassika legendaarseid aariad, koore ja avamänge. Solistideks Moskva Novaja Opera tähed Galina Koroleva, Vassil Ladjuk ja Aleksei Tatarintsev ning Vanemuise raskekahurvägi Valentina Kremen, Carmen Puis ja Atlan Karp.

Põltsamaa Fest koos uute tegijatega on tulnud, et jääda ning pakkuda ka järgnevatel suvedel arvukale publikule klassikalisi muusikalisi maiuspalu, mis otsekui loodud kõlama iidsete lossimüüride vahel.

Kavas palad ooperitest: Carmen, Sevilla habemeajaja, Vikerlased, Talupoja au, Tannhäuser, Lendav hollandlane, Jevgeni Onegin, Padaemand, Othello, Rigoletto, Trubaduur, Traviata

Hind: 10.-,15.-,20.- (olenevalt istekohast)

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Põltsamaa, Jõgevamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv