Lodja piletiretked juulikuus

29.06.2011
Looduslodi kutsub huvilisi juulikuus nii lühematele kui ka pikematele, isegi terve päev kestvatele Looduslodja retkedele.

Lühemad, 1-tunnised retked toimuvad Tartus Emajõel, kolme-neljatunnised retked viivad Tartust allavoolu Suursoosse või siis vastupidi, toovad sealt Tartusse. Emajõe suudmealal ja Peipsil toimuvatel retkedel tõstetakse lodjal mast püsti ning saab proovida purjetamist. Selleks tuleb ise kohale tulla retke algus- ja lõpp-punkti – RMK Suursoo Looduskeskusesse.

Esimest korda sel aastal toimub Looduslodja piletiretk Tartust Võrtsjärvele (15.juulil). See kaheksatunnine teekond on jagatud kolmeks etapiks:

Tartu-Kärevere (2,5 h) – Emajõe oru kitsam ja asustatum osa, kõrgemad kaldad ja endised suured kärestikud;

Kärevere-Reku (3 h) – Euroopa võimsaimatel jõeluhtadel käänutav Emajõgi, luhaheinamaad, mis oli kevadiste luharetkede ajal mitmemeetrise suurvee all;

Reku-Võrtsjärv (2,5 h) – samuti laiad luhad, nagu eelmiselgi etapil, aga ka mõned kiirevoolulised lõigud – endised kärestikud. Poolel teel Palupõhja küla koos looduskooliga. Lõpetuseks tehakse tiir Võrtsjärvel ning maabutakse Võrtsjärve külastuskeskuses Rannu-Jõesuus.

Vahepunktidesse ja sealt tagasi sõidutab eribuss. Aga suuremad seiklejad võivad ka terve retke algusest lõpuni kaasa teha.

Rohkelt 1-2 tunniseid piletiretki on lodjal plaanis teha 20.-24.juulil, mil Tartus toimuvad suured piduüritused – 48. üle-Euroopaline rahvatantsu ja -muusika festival EUROPEADE ning Tartu Hansapäevad.

Kohti saab broneerida kodulehel klikates sobiva sõidu nimel.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Super laevasõit! (5.0)" Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv