Linn tõstab uuel aastal bussipileti hinda

05.11.2004
Linna uus võimuliit kaotab jaanuaris ära elukohast sõltuvad erinevad ühistranspordi piletihinnad, mis kergitab linlaste ja harjumaalaste jaoks bussi-, trammi- ja trollisõidu hinda, kirjutab Postimees.

Kui praegu maksab näiteks 30 päeva ID-pilet tallinlastele ja harjumaalastele 200 krooni ning väljaspool seda piirkonda elavatele inimestele 350 krooni, siis jaanuarist hakkab kehtima kõigile võrdne 220-kroonine hind.

Respublikaanist abilinnapea Kaupo Reede sõnul tõusevad linlaste jaoks samalaadselt ka teiste perioodipiletite hinnad, kuid ei soostunud eile veel täpseid numbreid nimetama.

«Asjaolule, et inimesele tema elukoha alusel soodsama hinnaga teenuse võimaldamine on põhiseaduse vastane, juhtis tähelepanu ka õiguskantsler Allar Jõks,» ütles Reede. «Oleme õiguskantsleriga ühte meelt ning leiame, et seadus on kõigile üks.»

Reede sõnul pole siiski mingit põhjust loobuda praeguseks sissetöötatud ID-kaardi põhisest piletisüsteemist. Uuel aastal ei kao kuhugi ka paberist sõidukaardid, kuid nende hind hakkab tema sõnul olema kõrgem kui samaväärsete ID-piletite maksumus.

EPL

Uudiste arhiiv