Suvefestival Seitsme linna muusika 8.–16. juuli

08.07.2011
13. korda toimuv suvemuusika festival on leidnud kindla koha Ida-Virumaa muusikaelus, pakkudes taas kord kontserte nii mõisates, kirikutes, vabaõhulavadel kui ka kontserdisaalides.

Avakontserdil 8. juulil astub Jõhvi kontserdimajas publiku ette Skandinaavia džässitäht Viktoria Tolstoy koos Estonian Dream Big Bandiga.

Suurema tähelepanu osaliseks saab tänavusel festivalil rahvamuusika ja improvisatsioon. Nii toimub “7 linna muusika” raames esimest korda (7.–9. juulil) regilaulu laager “Regi laulab”, kus juhendajateks Veljo Tormis, Aarne Saluveer, Helin-Mari Arder ja Virgo Sillamaa.

Liisi Koiksoni kontsert “Võilillelaps” mis on samuti seotud rahvamuusika ja improvisatsiooniga toimub 9. juulil Mäetaguse mõisas. Kontsert “Kes kirjutas rahvamuusika” toimub 10. juulil Illuka mõisas, kus publiku ees Triinu Taul ja Peeter Rebane ning ansambli Paabel vabaõhukontsert leiab aset 10. juulil Sillamäe linnatreppidel.

Koostöös kohalike omavalitsustega on saanud heaks traditsiooniks, et suur osa kontserte on publikule tasuta.

Festival kulmineerub 16. juulil Eesti Kontserdi ja RMK ühise perepäevaga Kohtla-Nõmmel, kus jätkub silmaringi avardavat tegevust nii ekstreemspordi austajatele kui ka väikelastega peredele. Kontserdiga lõppevale perepäevale viivad tasuta bussid suurematest Eesti linnadest, kõik pakutavad tegevused ja ka lõuna on eelnevalt registreerunutele tasuta.

Tuntuid ooperi- ja operetimeloodiaid esitab populaarne Terem Kvartett Venemaalt ning Bel-Etage Swingorkester Mart Sanderi juhatusel, kus solistideks Janne Ševtšenko, Pirjo Püvi, Andres Köster ja Taimo Toomast.

Festivali kava vaata www.concert.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Jõhvi, Ida-Virumaa

Jõhvi, Ida-Virumaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv