Kuressaares algasid lavastuse „Morten lollide laeval“ proovid

12.07.2011
Esmaspäevast algasid Kuressaares VAT Teatri ja Kuressaare Linnateatri koostöös valmiva suvise koguperelavastuse „Morten lollide laeval“ proovid. Lavastus kuulub Kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi ning etendusi antakse augustikuus Kuressaares, Hiiumaal Sõrus ja Ahvenamaal Mariehamnis ning Euroopa kultuuripealinnades Turus ja Tallinnas.

Koguperelavastuse „Morten lollide laeval“ aluseks on võetud 2010. aasta kevadel ilmunud Kaspar Jancise lasteraamat „Seiklus Salamandril“.

Lühidalt sisust: Poiss nimega Morten Viks ujutab oma mängulaevukest, laeva meeskonnaks on erinevad putukad. Korraga ilmub kummaline tarakani meenutav võlur, kes muundab end pisikeseks ja sibab laevale, jättes oma võlujoogipudeli Morteni ette lebama. Poiss maitseb uudishimust kummaliselt mulisevat võlujooki ning korraga on ta samuti pisike ja astub oma laevale…

Järgneb seikluslik lugu ootamatute sündmustega, mille käigus peab Morten ennastsalgavalt tegutsedes päästma oma laeva hukust.

VAT Teatri kunstilise juhi Aare Toikka käe all valmiv lavastus, milles keelelisel osal on täita minimaalne roll, ühendab endas erinevaid meediumeid - nukuteatrit, tsirkust, mustkunsti ja animatsiooni.

Raamatu autor Kaspar Jancis on ühtlasi ka lavastuse kunstnik ja muusika autor, spetsiaalselt selle loo tarvis kirjutatud muusikat esitab laval ansambli Kriminaalne Elevant veidi muudetud koosseis.

Lavastuse koreograaf on Kaja Kann ning laval toimetavad Ott Sepp (Vanemuine), Liisa Pulk (Vanemuine), Aarne Mägi, Jörgen Liik (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia), Juss Haasma, Raul Õitspuu ja Tiiu Talvist.

Erilist vürtsi lisavad lavastusele tsirkuseartistid, akrobaat Lisa Angberg Rootsist ja žonglöör Kaj-Mikael Schütt Soomest.

„Morten lollide laeval“ rändab augustis 2011 jahil Runbjarn mööda Läänemerd, vanasid laevaehitustradistioone järgides ehitatud jaht viib etendused Saaremaalt Hiiumaale, Mariehamni ning seejärel Euroopa kultuuripealinnadesse Turusse ja Tallinna.

Lavastus valmib VAT Teatri koostöös Kuressaare Linnateatriga, toetavad Kultuuripealinn Tallinn 2011, Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Eesti Kultuurkapital.

Etendused toimuvad:
1.-6. august – Saaremaa, Kuressaare Sadamaait
7. august – Hiiumaa, Sõru paadikuur
10. august – Ahvenamaa, Alandica keskus
13. august – Turu, Aurinkoballetti saal Manilla keskuses
17.-19. august – Tallinn, KUMU auditoorium

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv