Tallinna Merepäevad 2011

13.07.2011
15.-17. juulini toimub kõigile tallinlastele ja Tallinna külalistele mõeldud Eesti suurim tasuta perepidu Tallinna Merepäevad 2011.

Tänavused Tallinna Merepäevad saavad avalöögi sel reedel, 15. juulil kell 20 Admiraliteedi laval, mil publiku ette astub Tanel Padar & The Sun koos Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga.

Üle-eestilist Noorte Sümfooniaorkestrit kuuleb ka merepäevade lõppkontserdil pühapäeval, 17. juulil Admiraliteedi laval kell 19.30, kui poolsada muusikut astub üles koos Tõnis Mägi ja Chalice’iga.

Reede hilisõhtul kell 22 avanevad publikule Eesti Meremuuseumi valmimisjärgus Lennusadama angaarid, kus näeb ilmavalgust helilooja Helena Tulve ja kunstnik Tarvo Hanno Varrese Euroopa kultuuripealinna aastaks loodud uudisteos „Sool“.

See on mõeldud spetsiaalselt arhitektuuri ajaloos tähelepanuväärses vesilennukite angaaris esitamiseks, arvestades ruumi haruldasi kupleid ja nende akustilisi eripärasid. Teose tekstid on kirjutanud Maarja Kangro. Esinevad sopranid Eve Kopli ja Tui Hirv, Riivo Kallasmaa (oboe), Kristi Mühling (kannel) ja ansambel Paukenfest. „Soola“ mängitakse ka laupäeval, 16. juulil.

Põnevaid festivalielamusi pakub ka reede, 15. juuli hilisööst kuni varavalgeni Peetri sadamas peetav Club 2011 sarja kuuluv Mutant Disco, millele laupäeva, 16. juuli varahommikul kell 4.30 järgneb „Päikesetõusu kontsert“ koos Tõnu Raadiku ja Henn Rebasega Tallinna lahel kuunaril Kajsamoor.

Üks tähelepanu-väärsemaid ettevõtmisi on ka pühapäeval, kell 14 rongkäiguga Raekoja platsilt algav Nargenfestivali veekarneval „L’Arlecchino don Giovanni“, kus Tallinna Merepäevade külalised saavad osa maailmakuulsa Itaalia maskiteatri Pantakin Company kaasahaaravast etendusest.

Tallinna kolmes sadamas ja neid ühendaval kultuuri-kilomeetril kestev merepidu Tallinna pakub unustamatuid suvehetki nii merel kui ka kaldapealsel.

Lisaks laevareisidele ja laatadele, tihedale kontsert-kavale ja iga-aastasele turismikonverentsile saabub Tallinna Merepäevadele maailma üks uhkemaid ajaloolisi purjelaevu Krusenstern, siin lõppeb Muhu väina regatt, korraldatakse olümpia-purjekate 49erite ja Fevade regatt ning näeb maailma suurima purjevarjuteatri etendusi.

Tallinna Merepäevad 2011 programmi vaata SIIT.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv