Suveaarial 2011 vestetakse lugusid naistest

20.07.2011
Pärnu Ooperi Suveaarial 2011 etendub sellel neljapäeval veel viimast korda muusikateatrietendus NAINE?!, mis kahe monodraama kaudu uurib naise rolli meeste juhitud ühiskonnas, täpsemalt selle rolli ekstreemseid avaldusi.

Kassandra müüt on värvikas näide naise ühiskonnaredelil langemisest ja isiksuse hajumisest. Trooja kuninga Priamose tütrest, kellesse on armunud jumal Apollon, saab Agamemnoni sõjatrofee, immigrant vastu tahtmist, kes peab ennustama häda ja hukatust kurtidele kõrvadele ning kes lõpuks mõrvatakse. Jeesuse ema Maria jõuab Kolgata mäel kannatades selgusele, et tema poja julm ristisurm oli paratamatus ning temale endale paradiisliku õnne allikaks.

Etenduses kõlab Sohrab Udumani, Hans Gunter Locki ja Andrus Kallastu muusika.
Peaosas sopran Kai Kallastu.

Reedel toimub selle suve teine kontsert sarjas Bach Pärnus, millel saab lisaks Bachi oreliteostele kuulata laule Hugo Wolfi Hispaania vaimulike laulude kogumikust.
Kontserdil esineb sopran Kai Kallastu.
Teda saadab digiorelil Andrus Kallastu.

Laupäevasel Suveaariate sarja teisel kontserdil kõlavad klassikalised ooperi- ja operetiaariad Georg Friedrich Händeli, Wolfgang Amadeus Mozarti, Giuseppe Verdi, Gaetano Donizetti ning Franz Lehari sulest.
Aariaid esitavad sopranid Katrin Targo ja Kai Kallastu.

Noor eesti sopran Katrin Targo lõpetas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ooperilauljana 2007. aastal Rostislav Gurjevi klassis. Aastatel 2005-2006 õppis ta Viini muusika- ja etenduskunstide ülikoolis professor Franz Lukasovsky juhendamisel. Praegu õpib ta seal professor Claudia Visca lauluklassis ning ooperistuudios professorite Christoph Meieri ja Reto Nickleri käe all. Aastal 2007 on ta pälvinud võidu Yamaha Music Foundation of Europe stipendiumikonkursil ning aastal 2008 Mart Saare nimelisel laulukonkursil. Ta esinb regulaarselt lauljana Tallinnas ja Viinis. Tema rollide hulka kuuluvad Lauretta Puccini ooperist Gianni Schicchi ning Ilia Mozarti ooperist Idomeneo. Järgmisel hooajal laulab ta Viinis Belinda rolli Purcelli ooperist Dido ja Aeneas ning Rahvusooperis Estonia Kleopatra rolli Händeli ooperist Julius Caesar. Samuti osaleb ta Estonia sügisestel galakontsertidel.

Pühapäeval algab Suveaaria kontsert-kino PAAN JA TÜDRUK, milles põimuvad hõrgust eesti, vene, prantsuse ja jaapani muusikast ning improvisatsioonidest koosnev kontsert ja fantaasiafilm paanist ja tüdrukust. Kas muusikat saab näha? Kui suled silmad, näed värvide segunemisi, näed kurbust kellegi näol, näed looduse ilu ja valu, unenäolisi seiku.. Kas kunsti saab kõrvadega kuulata? Sa vaatad loodusmaale ja kuuled selgelt unistavat flöödiheli, poognatõmbeid ja pitsikaatosid, mis vihmapiiskadena su silme eest vilksatavad...
Esinevad flötist Leonora Palu ja viiuldaja Indrek Palu.
Filmi stsenarist, rezhissöör ja operaator on Tõnis Liivamägi ning kunstnik on Gabriela Liivamägi.

10. juulist kuni 13. augustini 2011 toimuv Pärnu Ooperi Suveaaria on intelligentset meelelahutust pakkuv ainulaadne suvepealinna vabaõhu muusikateatrifestival. Etendused algavad sumedatel suveõhtutel poolteist tundi enne keskööd erilise atmosfääriga Pärnu Vanalinna õuel. Rambivalguses saab nautida kõlade ja lavakunsti keelde tõlgitud unistusi, armastust ja emotsioone. Äratundmisrõõmu tekitavad ooperiaariad, üllatuslikud kõlad nüüdisheliloojatelt, silma erutavad videopildid ning etenduspaiga loomulik akustika loob müstilise lavalise terviku, millele lisab varjundeid loodushäälte ja -värvide ootamatu sekkumine. Suveaaria on kõigile neile, kes otsivad eredaid ja inspireerivaid kunstilisi naudinguid. Kunstiline juht Andrus Kallastu.

Etendused ja kontserdid algavad Pärnu Vanalinna õuel (Nikolai 26 / Pühavaimu 19) kell 22.30.

Pääsmed hinnaga 15 eurot (makse sularahas) on müügil pool tundi enne algust kohapeal.
Pääsmed hinnaga 10 eurot on eelmüügis internetis www.piletimaailm.com ning Piletimaailma müügipunktides üle Eesti.

www.ooper.parnu.ee
Fotol: Katrin Targo

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv