Väätsa mõisas avatakse vanajalgrattanäitus

02.08.2011
Reedel, 5. augustil kell 18 avatakse äsjarestaureeritud Väätsa mõisahoone katusekorrusel Eesti Jalgrattamuuseumi väike vanarattanäitus. Näitusel on välja pandud 12 ajaloolist jalgratast 1910-40ndatest aastatest, mis moodustavad väikese läbilõike nendest, mis kunagi on Eesti teedel liikunud.

Väljapanek on ilmestatud samuti mitmete fotode, tollaste reklaamide, dokumentide ja muuga.

Eesti Jalgrattamuuseum on 2010. aasta lõpul asutatud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on luua Järvamaale Eesti jalgratta-asjanduse ajalugu tutvustav muuseum, milles saaks kajastatud jalgratta kui transpordivahendi ajalugu Eestis, samuti mõnisada restaureeritud ajaloolist jalgratast, mis on hetkel olemas muuseumi asutajatel ja teistel vanatehnikahuvilistel üle kogu Eesti.

Avamise puhul peab muuseumi üks eestvedajaid Valdo Praust väikese ettekande jalgratta kui liiklusvahendi ajaloost Eestis.

Väätsa mõis on külastamiseks avatud gruppidele ettetellimisel (tel. 5662 1635, e-post mois@vaatsa.ee), näituse avamisele sissepääs vaba.

skoor

5.0

Viimane kommentaar:

"Sain suure naudingu osaliseks. Väätsa mõis on kaasaegne ja kaunis igasuguste ürituste läbiviimiseks. (5.0)" Anna hinnang

Järvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv