Sagadi ootab puupäevadele

03.08.2011
Eelseisval nädalavahetusel, 6. ja 7. augustil kell 11-17 toimuvad kaheksandat korda Sagadi Puupäevad. Avatud on muuseumid ja näitused, erinevates õpitubades, meisterdamisplatsidel, õpperadadel ja härrastemajas tutvustatakse huvilistele metsa, puude ja puiduga seotut.

Põnevat tegevust ja avastamisrõõmu pakutakse igas eas huvilistele. Kõik üritused on külastajatele TASUTA.

Ette on valmistatud pea kakskümmend erinevat võimalust näpuosavust proovida, oma teadmisi kontrollida ja täiendada ning teha endale nii mõnigi meeldiv mälestusese.

Härrastemajas on võimalik välja uurida, mida head metsast mõisa toidulauale toodi ja katsetada enda peal metsataimede tervistavat mõju. Looduskoolis pakume üllatavaid näiteid looduse varieeruvusest. Metsamuuseumi otsimismäng aga annab võimaluse oma metsa-alaseid teadmisi kontrollida.

Meisterdamise töötubades saab õppida laastukorvi valmistamist, meisterdada midagi erilist – näiteks puidust parkimiskella, nahast ehte või hoopis traditsioonilise puukoorest laevukese ja katsetada muud huvitavat. Osavamad saavad mõõtu võtta täpsussaagimises.

Mõisaparkides saab sammuda mõistatuste rajal, osa saada Sagadi dendropargi liigirikkusest, mõisapargi puude võimsusest ja pargi varjatud elust. Väikestele huvilistele pakume võimalust teha ümber mõisa hobuvankriga lõbusõitu.

Kõik aktiivsed puupäevadel osalejad saavad päeva lõpuks kaasa ka väikese kingituse. Puupäevad lõpetame pühapäeval kell 16 algava kitarrikontserdiga, kus noor muusik Priit Peterson kutsub meid kaasa helirännakule läbi sajandite.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv