Rakvere peab esimest vanalinna festivali

03.08.2011
Neljapäeval ja reedel toimub Rakveres MTÜ Rakvere Vanalinna Seltsi eestvedamisel esimene vanalinna festival motoga “Wahva Wana”, ürituse ametlik avamine leiab aset Pikal tänaval Vallimäele viiva trepi juures, kus linnapea annab sümboolselt võimu üle Vanalinna Seltsile.

Sellele eelneb motorongkäik, mis algab 18.30 keskväljakult ja lõpeb kaitseliidu hoovis.

Mõlemal päeval kell neli avavad ukse vanalinna tänavakohvikud, kus pakutakse suupisteid ja kooke: Katariina külalistemajas, Vanalinna koolis, Kolmainu kirikus, nn registrimajas, Margeri majas, linnakodaniku majas, Revalia kohvikus.

Lastele jagub õhtuni tegevust nii neljapäeval kui reedel Vanalinna kooli juures ning kella kolmest kella seitsmeni on kiriku pargis omaasjade laat.

Seltsi juhatuse liige Erika Pääbus selgitas, et müüma, ostma, vahetama võivad tulla kõik huvilised, müügiplats on tasuta, kuid vajalikud müügilauad tuleb igal kaupmehel endal kaasa võtta.

Vanalinna festivali raames avatakse ka fotonäitus, kuuleb linnaorkestrit, näeb kohalike taidlejate etteasteid ning moeetendust, toimuvad õpitoad.

Margeri maja hoovis on saunatelk ning tünnisaun, reede õhtul mängib sealsel laval Plaan B ning reede õhtul annab kontserdi Lauri Pihlap, pärast seda, kui Aleksei Turovski on pajatanud inimloomadest elutoas.

Ajaloohuvilistel on võimalik koos Kaja Visnapuuga heita pilk vanalinna õuedesse ja kuulda siinsete majade ajaloost, ekskursioon algab reedel kell 16 Tallinna tänaval Virumaa Muuseumide maja juurest ning lõpeb linnakodaniku majamuuseumis.

Üritused on linnarahvale tasuta, välja arvatud sissepääs Linnakodaniku majja ning näitusele "Maja ja majarahvas“ (1 euro) ning Margeri maja hoovis aset leidev, kuhu tuleks lunastada pääse (hoovipilet maksab neljapäeval 3 eurot, reedel 5 eurot).

Allikas: Virumaa Teataja

Festivali kava ja täpsem info: www.rakverevs.eu ja www.facebook.com/pages/Rakvere-Vanalinna-Selts

skoor

1.0

Viimane kommentaar:

"555 (1.0)" Anna hinnang

Rakvere, Lääne-Virumaa

Rakvere, Lääne-Virumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv