Euroopa kultuuripealinn vallutab nädalavahetusel Hiiumaa

05.08.2011
Sel nädalavahetusel jõuab Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 kolmel moel Hiiumaale: kaasa tuuakse Jutuvestmissari ja kogupere lavastus „Morten lollide laeval“ ning ainulaadne menüü, mida pakutakse Kärdla kohvikutepäeval Eesti muusika ja disaini kohvikus.

Mereäärsete lugudega mere taha

Jutuvestmissari „Lugude jutustamine päästab maailma“ keskendub seekord tõeliselt mereäärsetele lugudele. Selle raames kuuleb 5.-6. augustil Suursadamas laevade juures ja Kärdla kohvikutepäeval lugusid Läänemere saartelt. Kohal on jutuvestjad Gotlandilt, Bornholmilt, Ahvenamaalt, Ölandilt, Rügenilt, Hiiu- ja Saaremaalt. Mereäärseid lugusid jutustatakse 5. augustil kell 19 Suursadamas suurte laevade juures 6. augustil kell 16, 17 ja 18 Kärdla kohvikutepäeval keskväljakul kohvikutepäeva infopunktis UBA. Kõik väliskülalised räägivad lugusid inglise keeles, vajadusel tehakse tõlge eesti keelde.

Kohvik, mille menüüs on muusika
6. augustil ootame külastama Kärdla kohvikutepäevaks avatud Eesti muusika ja disaini kohvikut (tuntud ka kui Estonian Music and Design Café), kus eesti kunstnike loodud mööblil (toolid, lauad, suured põrandapadjad) saab pakutavast menüüst valida eesti muusikat. Tellimust täites antakse igale kliendile kohapeal kasutamiseks kõrvaklapid ning mp3-mängijad. Eesti muusika ja disaini kohvik on Euroopa kultuuripealinna esindanud ja tutvustanud juba poolteist aastat nii Soomes kui Lätis andes külastajatele käegakatsutava ja kõrvaga kuulatava elamuse eesti kultuurist.

Teatrit saab ka
Nädala lõpetuseks seilab Hiiumaale Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi kuuluv kogupere etendus „Morten lollide laeval“. VAT teatri etendust saab nautida 7. augustil Sõru paadikuuris. Saaremaal esietendunud ja juba menukalt sisse mängitud lavastus räägib Morteni seiklustest putukate poolt mehitatud laeval põnevas visuaalses ja muusikalises keeles. Morten seilab Hiiumaalt edasi juba kaugematesse vetesse – Ahvenamaale ja teise Euroopa kultuuripealinna Turusse.

http://www.tallinn2011.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Kärdla, Hiiumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv