Eesti tõusis lennureisijate arvu kasvu poolest Euroopas esimeseks

09.08.2011
Eesti tõusis käesoleva aasta kuue kuu reisijate arvu kasvu poolest kõige kiiremini arenevaks lennundusturuks, saavutades 37,1% kasvuga Euroopa kolmekümne nelja riigi seas kindlalt esikoha.

Eestile järgnesid Island, Albaania, Serbia, Soome ja Leedu, kus kasvunumbrid olid vastavalt 23,7%, 23,1%, 20,1%, 18,0% ja 17,6%. Läti (13,8%) asetus 11. kohale.

Kõigest kaks riiki teatasid tänavu esimese kuue kuu tulemuste põhjal lennureisijate arvu vähenemisest – Slovakkia (-6,6%) ja Kreeka (-7,2%).

Info allikaks on anna.aero (lennundusuudiseid ja –analüüse edastav online-kanal)hiljuti valminud kokkuvõte, mis analüüsib Euroopa lennujaamadest saadud andmeid. Ühtekokku kasvas Euroopa riikide lennureisijate arv tänavu kuue kuuga 63 miljoni võrra, mis on ligi 11% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. (lennundusuudiseid ja –analüüse edastav online-kanal)

„Vaadates just viimaste kuude arenguid, on Eesti lennundusest tulnud ridamisi häid ja väga häid uudiseid nii uute lennuliinide, -sageduste lisamise kui ka uute vedajate kohta, mis on aidanud kaasa lennureisijate arvu märgatavale kasvule. Kõige selle taga on kahtlemata Tallinna Lennujaama väga hea töö ja siin tegutsevate lennuettevõtete panus,“ lausus Tero Taskila, Estonian Airi president ja juhatuse esimees.

„Lennujaamale teeb kõige suuremat rõõmu see, et meie rahvuslik lennufirma on pööranud selgelt tõusuteele. Kui tänavune kasv on hoo sisse saanud odavlennufirmade aktiivsusest, siis järgmisel aastal loodame esikohta hoida juba tänu Estonian Airi kiirele kasvule,“ selgitas Erik Sakkov, Tallinna Lennujaama juhatuse liige.

Estonian Air, Tallinna lennujaama suurim vedaja, jälgib pingsalt turu trende. Tulenevalt nõudluse kasvust on sel aastal lennumahtusid Brüsseli, Amsterdami, Moskva, Londoni, Barcelona, Pariisi ja Peterburi liinidel oluliselt suurendatud, septembri alguses avab Estonian Air uue lennuliini Tallinna ja Trondheimi vahel.

skoor

4.3

Viimane kommentaar:

"Minu jaoks alati esimene valik, kui on vaja kuskile lennata. Kodumaisega ikka parem reisida :) Pole kordagi pidanud kurtma lendude... (5.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv