Nädalavahetusel mängitakse Tõrvas maailma suurimatel trummidel

12.08.2011
Juba sellel laupäeval toimuva kontsert-etenduse „Tõrva loits“ jaoks valmivad kolme meetrise läbimõõduga trummid, millel hakkavad mängima Viljandi Drumlab trummarid.

Trummide avalik ehitamine saab alguse reede varahommikul Tõrva Gümnaasiumi pargis ja esimesi trummipõrinaid saab loodetavasti kuulda juba reede pärastlõunal. Kokku valmib kontserdi jaoks 15 trummi, milledest suurimate läbimõõduks on 3 meetrit. Trummide valmistamisel kasutatakse osaühingu Krah Pipes poolt valmistatud plastiktorusid ja osaühingu Autokate poolt tarnitavaid PVC katteid, mis asendavad trumminahkasid. Samuti aitavad trummide valmistamisele kaasa AS United Motors, eksootiliste pillide maaletooja Universaal Universum ja Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia.

Trummide ehitajateks ja nendel mängijateks on loomingulise kollektiivi Viljandi Drumlab trummarid, kes mängisid 2009. aastal trummidel järjest 30 päeva ühte rütmi, püstitades sellega maailmarekordi. Trummiansambli eestvedaja Reigo Ahvena sõnul on Tõrva kontserdi puhul tegemist nende jaoks ainulaadse ja kordumatu ettevõtmisega, kus pannakse proovile inimvõimete piirid nii mängijate kui kuulajate poolt. „Oleme valmis kirjutanud ühekordselt ettekandele tuleva trummioratooriumi, mis on ühtseks seotud kogu loitsu kavaga,“ lisas Ahven.

Juba neljandat aastat toimuv eheda muusika kontsert „Tõrva loits 2011“ toob vaatajateni Eesti parimad artistid koos müstilise tulemängu ja Liivimaa atraktiivseimate meestantsijatega. Kontserdi peaesinejateks on Ines ja Ott Lepland, kelledele lisandub üllatuskülaline. Kontsert etenduse kunstiliseks juhiks on Märt Agu. Ürituse peakorraldajaks on Tõrva linn, mis tähistab 2011. aastal oma 85. aastapäeva.

Lisainfot „Tõrva loitsu“ kohta leiab aadressilt loits.torva.ee.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tõrva, Valgamaa

Tõrva, Valgamaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv