Loodusfilmide õhtu Luke Mõisas

23.08.2011
Laupäeval, 27. augustil algusega kell 21 toimub loodusfilmide õhtu Luke Mõisas koos valgusmänguga.

Vaadatakse järgmisi loodusfilme

“Viljapõllu saladus” (Poppy’s Promise – Secret Life in a Cornfield).
operaatorid Jan Haft, Kay Ziesenhenne, Felix Pustal, Saksamaa – Matsalu Loodusfilmide Festival 2010. a. auhind parima operaatoritöö eest kategoorias Loodus. Pikkus 44 minutit.
Viljapäld – kas see on vaid paik, kus toodetakse toitu või paik täis saladusi? See on hästi põnev film elust, mis toimub viljapõllus. Ehk siis tegelastest, kes ka põllu peal oma elamist oskavad sättida ja selle eluga kohaneda. Väga hea pildimaterjal ja põnev lugu.

“Böömimaa – aasta märgaladel“ (Bohemia – A Year in the Wetland) - režissöörid Michael Schlamberger, Jiri Petr, Austria. Matsalu Loodusfilmide Festival 2010. a. I preemia kategoorias Loodus. Pikkus 50 minutit.
Iidsest Praha linnast lõunas sirutab Vitava jõest välja tundmatu ja unustatud järveda ja märgalade , põldude ja metsade läpitekk. See näib metsikuna, kuid on ometi inimese loodud. Väga huvitav loodusfilm väga hea kaameratööga Böömimaa märgalast Tšehhis.

Kaotatud aastad – merikilpkonna Odüsseia (Lost years – a sea turtle Odyssey), režissöör Jeremy Hogarth, Austraalia. Matsalu Loodusfilmide Festival 2010. a žürii eriauhind. Pikkus 50 minutit.
Austraalia liivasel kaldal Vaikse ookeani rannikul algab üks pikimaid rännakuid looduses. Intinktiivselt tõttavad vastkoorunud merikilpkonnad ookeani poole, seejärel nad kaovad. Kuhu nad lähevad ja kui kauaks, on olnud seni teadmata. Meres elunevad kilpkonnad on iidsed loomad, merikilpkonna esivanemad elasid meie planeedil juba üle 110 miljoni aasta tagasi. Nende elurütm pole muutunud dinosauruste ajast saati. Oma elu jooksul tuleb merikilpkonn maismaale vaid munemiseks. Olles munemise lõpetanud, katab ta munad liivaga. Rohkem ta oma järeltulijatega kokku ei puutu. Tema päriskodu on ookeanis.

Elu piiril, 1. osa – Nafta lainetel. (Frontier Life. Episode 1: Oil on the Waves) režissöör Petteri Saario, Soome. Matsalu Loodusfilmide Festival 2010. a festivali Peapreemia - Grand Prix
Idülliline Koivusaari saar Berjozovõi saarestikus on otsekui mõne Astrid Lindgreni raamatu lehekülgedelt pärit. Aga ühel päeval vastaskaldal, Primorskis, hakati midagi ehitama…

Filmid linastuvad toodud järjekorras.
Riietu soojalt ja mugavalt. Võta kaasa piknikutekk.
Vihmase ilma korral toimub loodusfilmide õhtu Luke mõisa garaažis.

Loodusfilmide õhtu on TASUTA. Toetavad SA KIK ja Matsalu Loodusfilmide Festival.
Lisainfo telefonil 50 88 359 või info@lukemois.ee ja www.lukemois.ee.

Loodusfilmide õhtu ajal on avatud kärnerimaja kohvik. Müügil kohvi ja kohvikõrvane. Ostes Luke mõisa kohvikust, toetad Luke mõisa taastamist.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv