Pihlaka talu- loomapargi sügispakkumised ja loodusretked

08.09.2011
Meil on suur rõõm teatada, et oleme selle suvega oma tegevust ümber korraldanud ja meid külastades on võimalik saada positiivseid kogemusi nii loomapargist, muuseumist, kui ka matkates looduses retkejuhiga.
Samuti pakume retkesid, mida juhendab üleelamisinstruktor. Koht on väga sobilik, korraldamaks mis iganes üritust- olgu selleks klassiekskursioon, tore perepäev, või hoopiski vahva firmapäev.

Loomapargi elanike hulgas kohtate ja saate sõbraks paljude erinevate loomadega: kelle hulgas on kindel koht erinevatel Eesti taluloomadel – Tori hobune, Eesti maakarja veised, lambad – nii väikesed Kihnu lambad, kui suured ja karmikarvalised n.n lihalambad, kitsed, sead ning erinevad küülikud koos erinevate kodulindudega. Samuti saab uudistada shetlandi ponisid varssadega, eeslit, minisigu ning minikitse. Loomapargis ekskursioonil saadab gruppi alati giid, kes räägib põnevaid lugusid loomadest ja nende kasutusest talus läbi aegade.

Suvest alates on meie muuseuminurgake kolitud eraldi majja, kus kõik eksponaadid kenasti välja pandud. Muuseumimajas saab iga soovija ise villa kraasida (kraasitud vill koju kaasa) ning käsikivil jahu jahvatada. Samas majas on võimalik tutvuda erinevate loodusteemaliste näitustega. Hetkel on näha erinevad seemned ja maavarad.

Praegu on võimalik tellida eekõige eelkoolile ja algkoolile mõeldud paketti „Sügis metsas-puude juurde“.
Programm on viidud kooskõlla õppekavaga ja eesmärgiks on keskkonnateadlikkuse kasvatamine. Raja pikkus ca 1 km mille läbinud lapsed tunnevad lehtpuid: kaske, sarapuud, saart, vahert, pärna. Okaspuid: kuuske, mändi, kadakat. Teavad nende kasutust tänapäeval ja pärimuskultuuris. Oskavad hinnata lindude, loomade vahelist seost erinevate puudega.

Pakett „Tervitame metsa“ mida viib läbi ellujäämisinstruktor, on mõeldud kõigile loodushuvilistele.
Lühidalt sellest paketist – Meid ümbritsev metsik loodus on vahel võõras ja hirmutav. Olles osake loodusest, ei peaks me seda hirmu tundma. Seega ütleme metsale tere ja tunneme ennast pärast seda retke jätkuvalt looduse osana. Lisaks sellele kohtume enda jaoks uute inimestega, kellega tutvuda ja kellega koos kõigest sellest osa saada. Matka käigus teeme mitmeid peatusi, et ringi vaadata ja paiksemalt tegutseda. Matkalt naasevad inimesed on teistsugused – nad on rikkamad kogemuse võrra, mis võib aidata neil tulevikus metsa sattudes end palju kindlamalt tunda. Retke hind õpilasrühmadele (max. 24 last) 58.- € grupp. Suuremate gruppide puhule eraldi kokkulepped.

Pihlaka talu loodusretkede hulka on lisandunud 5-tunnine jalgsimatk noortele ja vanadele loodushuvilistele.
Retk toimub piki Uruste oja, jätkub madalsoo ning raba ületamisega. Teel olles tutvutakse erinevate metsa- ja sootüüpidega, nende taimestiku ja loomastikuga. Oja ääres kohtab euroopa suurima närilise, kopra ja eesti suurima sõralise, põdra, elutegevuse jälgi. Lisaks õpitakse põgusalt metsas ellujäämiseks vajalike oskusi nagu vee filtreerimine, tuletegemine jne. Retke algus ja lõpp on Pihlaka talus, kus saab külastada loomaparki, talumuuseumit ning süüa sooja suppi.
Retkele tulles peavad kõik olema riietatud kohaselt – seljas ilmastikule vastavad üleriided, jalas kummikud ja peas müts. Kaasas seljakott, milles lõunasöök (tugev võileib) ja ca 1,5 l veepudel, mida saab täita talukaevust. Muu vajaliku sh esmaabi tagab matka korraldaja. Soovitatav toimumisaeg kell 10.00-15.00
Jalgsimatk toetab loodusõpetuse/bioloogia õppekava ning 2 spetsiaalse väljaõppega retkejuhti valmistavad ette just rühma vanusele ja erisoovidele vastava unikaalse metsaskäigu, millest jääb kustumatu mälestus kõigile asjaosalistele.
Hind: 13 eurot/osaleja (sisaldab matka, loomapargi külastust, muuseumi tutvustust ja sooja kõhutäit.

Oleme väga avatud kõigile Teie poolsetele ettepanekutele, et korraldada vahva päev Pihlaka looduskeskuses.
Meie meeldivaid kohtumisi ootama jäädes Pihlaka talu nimel,
Katrin Pirs
Tel +372 5666 3618
+372 5457 1389
www.pihlaka.fie.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv