Taastusravikeskus Estonia kavandab uut veekeskust

28.12.2004
Pärast taastusravikeskuse Estonia ja Mudaravila ühendamist on Estonial kavas senise mudaravila hotelli kõrvale laguneva tiibhoone asemele rajada veekeskus.


"See Tammsaare puiestee poolne kolmekorruseline hoonetiib on üsna kehvas seisus, seepärast oleme otsustanud selle lammutada ning veekeskusena uuesti üles ehitada," ütles taastusravikeskuse Estonia juhataja Vello Järvesalu.
Veekeskuse kava

Kunagise sanatooriumi Kaevur suure sööklana ehitatud tiibhoone kahel korrusel tegutseb juba aastaid hilbuturg, mis meelitab ostjaid kauba odavusele viitava soomekeelse sildiga "ALE". Taastusravikeskuse jaoks kaheldava väärtusega turg töötab viimaseid päevi ning suletakse pärast jõulupühi.

"Oleme võtnud eesmärgi konkurentsis püsimiseks parandada teenuste kvaliteeti ja veekeskuse ehitus hoonetekompleksi, kuhu omal ajal ei peetud vajalikuks ühtegi veesilma rajada, on oluline samm sellel teel," rääkis Järvesalu.

Umbes 1000ruutmeetrist veekeskust projekteerivad praegu arhitektid Edda ja Jüri Soolep. Veekeskusesse on kavandatud korralik mitmeotstarbeline bassein, suurt rõhku tahetakse panna saunadele, kuhu neid tuleb päris mitut tüüpi: soome, türgi, soolasaun jne. Kavadest ei puudu ka solaarium ning tervisekapsel.

Kui kõik plaanipäraselt kulgeb, tahetakse vana hoone lammutamise ja ehitusega pihta hakata märtsis või aprillis.

Veekeskuse orienteeruvaks maksumuseks prognoosis Järvesalu 20 miljonit krooni.

Kliendi huvides
Järvesalu selgitas, et meie kliimaga arvestades tuleb luua kliendile võimalused saada kõik raviprotseduurid kätte majutushoonest väljumata. Selles suunas on Estonia juba mõnda aega tegutsenud. Pargi maja tornhoone viiendale korrusele, mis aasta tagasi rentnikest vabanes, on ehitatud restoran, mida on kavas veel laiendada. Praegu on käsil fuajee ümberehitus, et likvideerida eraldi sissekäigud ning ühendada tornhoone ja hotell.

Vana mudaravila, millest on kujunenud mingil määral Pärnu kuurordi sümbol, mis aga tänapäeva nõuetele enam ei vasta, on kavas tulevikus renoveerida.

Mudaravila suurim probleem on majutusvõimaluste puudus, sest sundida kliente pärast mudavanne nii tuisu kui pakasega tänavale minema ja hotelli poole astuma ei kannata kriitikat.

Populaarsus kasvab
Järvesalu tõdes, et Pärnu taastusravikeskused on muutunud populaarseks isegi talvel ja jõulude ajalgi. "Nii Valge kui Roheline maja on meil külastajaid täis, pole ühtegi vaba kohta," oli ta rahul.

Ehkki viimase paari aastaga on Pärnu sanatooriumides ja taastusravikeskustes kohtade arv suuresti kasvanud, pole kvaliteetse teenuse pakkujad külastajate puuduse all kannatama hakanud. Järvesalu hinnangul on see ennekõike tänu Pärnu kui kuurordi ja puhkelinna populaarsuse ning maine kasvule.

Pärnu PM

Uudiste arhiiv