Laupäeval selguvad Matsalu Loodusfilmifestivali võidufilmid

16.09.2011
Kolmapäeval Lihulas alanud 9. Matsalu Loodusfilmide Festival läheneb finaalile – laupäeval linastuvad festivali filmid nii Lihulas kui Haapsalus. Kell 18 kuulutatakse aga Lihulas välja võidufilm.

Haapsalu filmiprogramm
algab laupäeval kell 13.30 Haapsalu Kultuurikeskuses filmiga Ungari loodusest. Filmis on rida varem nägemata kaadreid – näiteks tantsivatest hirvedest ja talvituvatest sägadest. Kell 15 linastub Jaapani film „Elujõud – Madagascar“, mis tutvustab miljonite aastate eest mandrite liikumise tõttu isoleeritud Madagaskari saare omapärast faunat. Peale seda tutvustab Brasiilia film „Katkine kuu“ Himaalajas eraldatuses elavat nomaad-meest, kes on äkilise kliimamuutuse tõttu tunnistajaks oma rahva hukule.

Järgnev Prantsuse film „Green“ räägib emasest orangutangist, kes on vihmametsade röövmetsaraie ohver ning Saksamaa film „Serengeti“ näitab tuntud loomeparadiisi uuest vaatenurgast. Cineflex aparatuuriga üles võetud õhuvõtted, HD- ja kiirkaamerad võimaldavad loomade käitumist uurida uues perspektiivis.

Lihulas jooksevad põhiprogrammi- ja infoprogrammi filmid ning on avatud fotonäitused ja töötoad

Juba laupäeva varahommikul kell 9 algab Lihulas film pandadest, järgneb filmi- ja matkameeste paari Vassili Sarana ja Riho Västriku film Leena jõe “avastamisest” selle deltas, kus minategelased ka ise aegajalt ekraanile ilmuvad. Kell 11 näeb kahte osa Austria filmist „Zambesi“, mis räägib Aafrika pikkuselt neljandast jõest Zambezist alates lätetest Zambia mägismaal kuni ulatusliku deltani Mosambiigis, kus jõgi voolab India ookeani. Teel muudab jõgi mitu korda oma iseloomu kuni moondub kõuehäälseks Victoria joaks. Kell 13 on kavas Saksa film „Skandinaavia loodus – Norra“ ning seejärel Brasiilia film „Katkine kuu“. Kell 15 jutustab Austraalia film vihmaussiküttidest, millele järgneb Hollandi film „Ida-Scheldt, allveeavastused“.

Laupäev on viimane aeg loodushuvilistel sammude Haapsalu või Lihula poole seadmiseks, et saada osa kõikvõimsast loodusest. Festivali auhinnatseremoonia toimub laupäeva, 17. septembri õhtul kell 18. See annab võimaluse demonstreerida pühapäeval, 18. septembril kõiki auhinnatud filme Lihulas uuesti.

Info festivali kohta, festivaliürituste ja filmilinastuste kavad festivali kodulehel: www.matsalufilm.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv