Pusa maalinäitus „Avastamata maailmad. Pitsilinnu saladus“

21.09.2011
Neljapäeval, 22. septembril kell 17 avatakse Tampere Maja galeriis Piret Bergmanni alias PUSA näitus „Avastamata maailmad. Pitsilinnu saladus“.

Kunstniku sõnul koosneb väljapanek maalidest, mis kujutavad avastamata maailmade ja Pitsilinnu omavahelist illustreeritud dialoogi: „Hetkel ei ole märgitud ei selle algust ega lõppu. Kusagil tekivad tuhanded maailmad, millest enamus jääb avastamata. Eriti raskeks teeb nende maailmade avastamise asjaolu, et nad on pidevas muutumises. Maailmad kasvavad ja maailmad kahanevad, ühes nendega on pidevas muutumises ka Pitsilind. See, kas maailmad kujundavad Pitsilindu või Pitsilind kujundab maailmu, ongi pitsilinnu saladus.“

PUSA (s. 1979) on õppinud kunsti Pärnus Academia Non Gratas (1998 – 2001) ja Eesti Kunstiakadeemia Pärnu Kolledžis (2001 – 2002). Aastal 2009 käis ta Tartu Ülikoolis õpetajate täienduskoolitusel. Ta on Eesti Kunstnike Liidu liige.

PUSA on pidanud isikunäitusi Eestis alates aastast 1997, ta on osalenud ka arvukatel ühisnäitustel kodu- ja välismaal. PUSA on mitmekülgne ja auhindadega pärjatud kunstnik; ta on astunud näitustel üles maalide, graafika, animatsioonide ja skulptuuridega. PUSA kiviskulptuure saab näha Tori vana kiriku aias, Lindi koolimaja aias ja Märja kultuurimajas. Ta on ka mitme raamatu illustreerijaks ning autoriks; näiteks pärineb temalt „Pärnu Kunstikooli pildiraamatu“ (2010) idee ja teostus, samuti mitme lasteraamatu illustratsioonid ja tekstid.

Näituse „Avastamata maailmad. Pitsilinnu saladus“ esmaesitlus toimus augustis-septembris Pärnu Linnagaleriis. Tampere Majas saab näitust vaadata 22.9. - 13.10.2011. Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Tampere Maja galerii on avatud septembris esmaspäevast reedeni kell 9 – 17 ja oktoobris iga päev kell 9- 18. Sissepääs TASUTA.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv