Maanteemuuseum avab bussinäituse „Tallinn–Tartu Ekspress“

21.09.2011
23. septembrist kuni 23. oktoobrini saavad AS Sebe Täistunni Ekspressiga Tartu ja Tallinna vahet sõitvad inimesed osa omanäolisest projektist – maanteemuuseumi bussinäitusest „Tallinn–Tartu Ekspress“. Näitus koosneb bussiistmete taskutes olevatest ajakirjadest ning bussis olevatel ekraanidel jookseb videoprogramm.

Kuidas Tallinna ja Tartu vahel varasemal ajal liiguti? Kui kaua kestis sõit postitõllaga ühest linnast teise? Milliste bussidega sõideti 1920. ja 1930. aastatel? Kas Reaktiiv oli parem kui Välk ja mida arvasid inimesed bussisõidu kvaliteedist 1980. aastatel? Näituse kuraatori Mariliis Hämäläineni sõnul on bussinäitus „Tallinn-Tartu Ekspress“ jaotatud kahte ossa. Esimesel kahel nädalal on vaatluse all liikumisvõimalused enne busside kasutusele võtmist ning liiniliikluse algusaastad. Näituse teine osa keskendub liiniliikluse arengutele Nõukogude Eestis.

Bussinäitus on jätkuks juunikuus avatud Eesti pikimale näitusele „186“, mis koosneb 19st Tallinna-Tartu maantee kujunemislugu tutvustavast infotahvlist maantee ääres. Näitus „186“ kutsub Eesti ühel olulisemal teel aega maha võtma ja minevikku vaatama.

Bussinäituse „Tallinn–Tartu Ekspress“ avamine toimub 23. septembril kell 15.45 Tartu bussijaamas ja kl 16 väljuvas Täistunni Ekspressis. Tallinnast Tartusse sõitjad saavad näitusega esmakordselt tutvuda kell 20 sõitu alustavas Täistunni Ekspressis.
„Tallinn–Tartu Ekspress“ jääb avatuks kuni 23. oktoobrini ühes liinibussis.
Näituse eeltutvustus toimub 22. septembril kl 12 – 18 Tartus autovabal päeval Küüni tänaval asuvas AS Sebe bussis.

Näitused on üleval ka maanteemuuseumi kodulehel.

skoor

4.7

Viimane kommentaar:

"Käin igal aastal sealt korra läbi kindlasti. Üllatas kaasaaegsus ja samas ka nostalgia vanade asjade suhtes. Kuna jõudsine õhtul hilja,... (4.0)" Anna hinnang

Põlvamaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv