NUKU teatris esietendub „Rapuntsel“

26.09.2011
Pühapäeval, 2. oktoobril kell 15 esietendub NUKU teatris vendade Grimmide muinasjutt „Rapuntsel“, milles kasutatakse eri stiilis nukke ning Eestis harva nähtavat varjuteatrit. Lisaväärtusena kuulub etenduse juurde õpituba, kus näitlejate juhendamisel õpitakse uusi loovaid viise, kuidas koduste mänguasjadega nukuteatrit teha.

„Rapuntsel“ on ühtlasi debüüdiks NUKU teatris alustavatele noortele professionaalsetele nukunäitlejatele, kes neli aastat tagasi Soome Turu Kunstiakadeemiasse nukukunstiharidust omandama saadeti.

Esimesena Turu noorte lavatöödest jõuab publiku ette Kadri Kalda lavastus „Rapuntsel“. Eesti nukuteatri senise stilistikaga harjunud vaatajale pakub lavastus värsket lähenemist ning lavavõtteid. „Rapuntsli“ autorite teistsugune hariduslik taust ning omapärane mõtlemine paistavad välja igast detailist. Pikajuukselise kaunitari ja printsi loo romantika on ühendatud originaalse visuaalse teatrikeelega, kus on palju leidlikke mänguvõtteid ja huumorit.

4–10aastastele lastele suunatud „Rapuntsli“ lavastuse uuenduslikkuse juurde kuulub ka hariduslik õpituba. Nii on lasteaia- ja kooligruppidel pärast etendust võimalik osaleda õpitoas, kus laval nähtu eeskujul ning näitlejate juhendamisel nukumängu ja -meisterdamist õpitakse. Õpitoa eesmärgiks on näidata lastele, et just nagu näitlejad, saavad nemadki oma koduseid mänguasju kasutades nukuteatrit teha. Iga laps saab õpitoas tehtud nuku mänguseemneks koju kaasa.

„Rapuntsli“ kujundus valmib rühmatööna, lavastaja assistent on Katri Pekri, muusika autor Kaire Vilgats ning osades Laura Nõlvak, Katri Pekri ja Mihkel Tikerpalu.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv