Türi Õunafestivalil saab õunasauna ja õunaussivorsti

30.09.2011
Homme Türi Kesklinna pargis kell 10-16 toimuval II Türi Õunafestivalil saab nautida põnevaid õunateemalisi väljapanekuid ning toimuvad mitmed temaatilised ettevõtmised ja konkursid. Oodatud on igaüks, sissepääs on tasuta.

Türil tegutsev Maaritza puhkemaja rajab festivaliplatsile õunapuusauna kus saunaahju köetakse õunapuuga ja viheldakse õunapuuvihaga. Mahlameistrid Endel ja Jaanus Polli teevad soovijaile kaasatoodud õuntest kohapeal õunamahla. Külalistele pakutakse värskeid õunapirukaid ja kooke, Türi ettevõte Baysun OÜ püstitab Eestis saadaolevate õunateemaliste jookide kohviku ning delikatessisõpradele pakutakse õunapuusuitsuliha. Kaubandusalal osalevad arvukad õunateemaliste kaupade ja käsitöö pakkujad, Eesti laatadel tavapärast rõiva- ja jalatasikaupa Türi Õunafestivalilt otsida ei tasu. Laste rõõmuks rajatakse festivalialale ka suur mängumaa.

Eesti Grilliliit korraldab Eesti Meistrivõistlused Õunagrillimises. Hooaja viimasel rahvalikul grillivõistlusel osaleb rohkem kui 10 võistkonda, nende seas käesoleva aasta riigi parim grillivõistkond „Grillisemud”, eelmise aasta parimad grillijad „Virukad” ja mitmed teised tuntud, kuid ka uued grillivõistkonnad. Tapa Vorstifestivali esindusvõistkond on lubanud õunaussist vorsti teha, on see nali või mitte – see selgub homme toimuval võistlusel.

Nende tarbeks, kes soovivad end tähtsa päeva puhul jäädvustada, paigaldatakse fototelk. Maalitud taustal saab teha koos õunakorviga ülesvõtte mille saab kohapeal kätte.

Festivalil esineb suur hulk artiste ja päeva lõpetab Türi Bigband.

Iga külastaja on festivalil oodatud annetama 1 euro Türi valla territooriumile uue õunapouu istutamiseks. Annetuse tegija saab tänuks maitsva Türi õuna.

Õun on Türi valla sümbol ja Türi Õunafestival juhatab sisse kuue aasta eest moodustatud Türi valla sünnipäevakuu. Eelmisel aastal esimest korda toimunud festivali külastas 2500 õunahuvilist inimest. Türi Õunafestivali korraldavad aktiivsed Türi valla inimesed vabatahtlikkuse alusel.

www.õunafestival.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Türi, Järvamaa

Saada e-mail

Uudiste arhiiv