ZUGA ühendatud tantsijatel esietendub lastelavastus „Võluvärk“

03.10.2011
Laupäeval 8. oktoobril jõuab Kanuti Gildi SAALis publikuni lastelavastus „Võluvärk“, mis on mõeldud lastele vanuses 4-7 aastat. Lavastuse loojaks ja esitajaks on ZUGA ühendatud tantsijad.

Teemad, millega lavastuses tegeldakse on võluilm, nõidus ja mäng, sest ZUGA sõnul sünnib laste mängudes enamus asju just võluväel.

Ettevalmistusprotsessis on ZUGA pööranud pilgu muinasjuttudele ja sealt pärit tuntud tegelaste poole. Koos lastega võetakse ette fantaasiaküllane retk ning avatakse mitmeid salauksi, et avastada uut ja põnevat ja seda kõike ilma päris uksest välja astumata.

Etenduse eesmärk on jätta ruumi vaatajate fantaasiale. Mäng käib läbi liikumise ja tantsu, lastel endil on võimalus sõna sekka öelda ning mängu kulgu suunata. 

Lavastustrupi liige Tiina Mölder kommenteerib lavastust „Võluvärk“ järgmiselt: "Meie, täiskasvanud inimesed, üritame võluväge üles leida ja seda läbi tantsu, mängu ja helide. Proovime seda leida nõnda, et see haaraks ka väikeseid vaatajaid ning et hoopis nemad aitaksid meid etenduse käigus mängus edasi.“

 ZUGA ühendatud tantsijad on kollektiiv, mis loodi 12 aastat tagasi, tol ajal noorte ja aktiivsete tantsutegijate Tiina Mölderi, Kaja Kannu ja Jarmo Karingu poolt. Aastate jooksul on olnud erinevaid kooslusi ja tehtud erinevaid põnevaid töid. ZUGA armastab protsessi ning toob protsessi ka etendusele kaasa - see elavdab suhtlust. ZUGA ühendatud tantsijate lavastusi on kodumaal pärjatud korduvalt Phillip Morris Eesti tantsuauhindadega, Eesti Teatriauhindadega ning Eesti sõltumatu tantsu auhinnaga.

ZUGA otseselt lastele suunatud etendused on olnud "Zuga lastekas" (2004) algklassidele, mis pälvis "Draamakese" eriauhinna ning "Zuga zuug zuh-zuh-zuh" (2009) päris pisikestele 2-5 aastastele, mis omakorda pärjati 2010. aastal nii Eesti sõltumatu tantsu auhinnaga kui ka Salme Reegi nimelise lastelavastuste auhinnaga.

Tants ja mäng: Triin Lilleorg, Tiina Mölder, Helen Reitsnik, Kärt Tõnisson; Heli ja tehnika: Maike Lond
Kostüüm: Liis Plato; Luule: Sulev Oll; Plakati pildid: Kristi Orav, Liis Plato; Foto: Martin Sookael
Toetaja: Eesti Kultuurkapital; Kaasprodutsent: Kanuti Gildi SAAL

Esietendus: 8.oktoobril 2011 Kanuti Gildi SAALi stuudios
Etendused: 8.,15.,22.,29.oktoobril Kanuti Gildi SAALi stuudios

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv