Pärnu Uue Kunsti Muuseumis kõlavad klassikalised tšellosonaadid

03.10.2011
Pühapäeval, 9. oktoobril 2011 kell 14 kõlavad tšellist Aare Tammesalu ja pianist Piia Paemurru esituses Pärnu Uue Kunsti Muuseumis Pärnu Ooperi kontserdisarjas ABONEMENT 007 klassikalised tšellosonaadid.

Kavas on kaks erinevasse kultuuriruumi kuuluvat tšellosonaati: 19. sajandi teisel poolel Tallinnas tegutsenud baltisaksa helilooja Heirich Stiehli (1829-1886) Sonaat klaverile ja tšellole a-moll, op. 37 ning nõukogude muusika klassiku Dmitri Šostakovitši Sonaat tšellole ja klaverile d-moll, op. 40 aastast 1934.

Heinrich Stiehli helikeelt võiks võrrelda saksa muusika suurkuju Mendelssohni omaga, kuid on sellest veidi magusam ja romantilisem. Tšellosonaadi kolmas osa on inspireeritud Eduard Mörike luuletusest “Verborgenheit”. Dmitri Šostakovitši ootamatuid romantilisi hetki sisaldavas tšellosonaadis on aga äratuntavad 1920-30-ndate moodsad kõlad.

Pärnu professionaalsete muusikute kontserdisari ABONEMENT 007 toimub Pärnu linna, Eesti Kultuurkapitali, Pärnu Ooperi, Pärnu Uue Kunsti Muuseumi ja Pärnu Eliisabeti koguduse koostöös. Sarja eesmärk on kanda ette pärnu heliloojate muusikat, anda pärnu interpreetidele võimalus teostada kunstiliselt eredaid kontserdikavu, kaasata pärnakatele lisaks kõrgel tasemel külalismuusikuid ning viia kontserdiprojekte Pärnust välja. Pärast iga kontserti toimub esinejate ja publiku vestlusring. Sarja kunstiline juht on Andrus Kallastu.

Kontserdisarjaga liitub publikukoolitusprogramm Pärnumaa koolide õpilastele. Programmi raames on kontsertide külastamine tasuta. Oma koolis või huviringis programmi vedavatel õpetajatel, õpilastel või lapsevanematel palun võtta programmiga liitumiseks ühendust Pärnu Ooperi meiliaadressil ooper@parnu.ee

Kontserdisarja sügishooaja abonementpääse hinnaga 14 eurot tagab sissepääsu kõigile kontsertidele ja on müügil Piletimaailma ja Piletilevi müügikohtades.

Üksikpääse hinnaga 7 eurot on müügil pool tundi enne kontserdi algust kohapeal.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Pärnumaa

Pärnu, Pärnumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv